image

 

Yapılan çalışmalardan memnun olduklarını, çarşının daha güzel bir görünümü hak ettiğini belirten çarşı esnafı, çalışmaların ramazan ayına kadar bitmesi gerektiğini aktardı. İşlerin zaten bir hayli durgun olduğunu belirten esnaf, çalışmalardan sonra, çarşının yeni yüzünden umutlu, fakat uzun süren çalışmaların kendilerini maddi zarara uğrattığını ifade etiler. Özellikle ramazan ayına yetiştirilmesinin önemini aktaran esnaf, ramazanda işlerin azda olsa açıldığı, çalışmaların bu konuda kendilerini mağdur edeceğinden korktuklarını belirtti.

“PİYASA ZATEN DURGUN”

Çalışmalar hakkında konuşan çarşı esnafından Musa İnağ, “Çarşıda alt ve üst yapı çalışmaları başladı. Esnaf olarak çalışmaları tabi ki destekliyoruz fakat uzun sürmesi durumunda büyük maddi zarar ile karşılaşabiliriz. Piyasa zaten durgun, çalışmalarda normal olarak işlerimizi etkiliyor. Bu yüzden çalışmaların biraz daha hızlandırılmasını istiyoruz.” Diye konuştu.

“ÇALIŞMALARDAN MEMNUNUZ, ENDİŞEMİZ UZUN SÜRMESİ”

Tek endişelerinin çalışmaların uzun sürmesi olduğunu belirten esnaf Şahin Olcay, “Çarşıdaki çalışmalar iyi yalnız biraz ağır ilerliyor. Bu ramazan ayına girmeden bitirilse çok iyi olur. Çünkü biz giyimciler, ramazan ve bayramlarda kazanabiliyoruz, o da çalışmalar yüzünden giderse batarız. Bu yüzden isteğimiz çalışmaların biran önce bitirilmesi.” İfadelerini kullandı.

“ÇARŞIDA AKŞAM ÇALIŞMAK DAHA RAHAT”

Çarşıda akşam çalışmanın daha rahat olduğunu belirten m. Emin Deniz, “Biz çalışmalardan oldukça memnunuz. Tek sıkıntı çalışmaların daha hızlı olması gerekiyor, çünkü önümüzde ramazan var ve çalışmalar ramazana sarkarsa buradaki esnaflar zorlanır. Bizim önerimiz işçilerin vardiyalı çalışması, çünkü çarşıda akşam kimse olmuyor ve daha hızlı ilerleyebilirler. Yetkililerden ricamızda bu yöndedir.” Şeklinde konuştu. MEHMET EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *