image

 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’daki Newroz Miting alanında düzenlenen “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama”  temalı Mewlid etkinliği büyük bir coşkuyla yüz binlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

İl dışından ve Diyarbakır merkezden etkinliğin düzenlendiği Newroz Miting Alanına doğru yürüyüşe geçen Peygamber aşığı halk, polis tarafından oluşturulan 4 farklı arama noktasından giriş yaptı. Güvenlik önlemlerinden dolayı araçlarını park eden vatandaşlar alana yürüyerek geldi.

Etkinlik öncesi Özlem Ajans sanatçıları  birbirinden güzel ilahi, ezgi ve kasidelerle alana gelen Peygamber aşıklarına canlı performans sergiledi. Yerli ve yabancı basın mensupların takip ettiği etkinlik, bazı yerel ve ulusal TV kanallarında da canlı olarak tüm dünyaya yansıtıldı.  Aralarında HÜDA PAR Genel Başkanı Zekerekiya Yapıcıoğlu ve Genel Başkan yardımcıları da olmak üzere diğer siyasi parti temsilcileri, STK yetkilileri, âlim, aydın, yazar, kanaat önderinden birçok kişi Mewlid etkinliğine iştirak etti.

Araştırmacı Yazar Mahmut Kılıç'ın Kürtçe yaptığı konuşmalar sonrası söz alan İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş Hoca; " Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun ey aziz ve muhterem Peygamber Sevdalıları. Ey Süleyman Bin Halid'in memleketinin sakinleri. Bağrında şeyh Said'i, Yasin Börü'leri, Hasan'ları Hüseyin'leri, Turan'ları barındıran mübarek şehir; Allahın selamı üzerinize olsun..." dedi.

"İslamsız ve peygambersiz Araplar, Türkler Ve Kürtler Bir Hiçtir."

Konuşmasın devamında İslam ve peygamber olmadan Arap'ların, Türk'lerin ve Kürt'lerin bir hiç olduğunu vurgulayan Göktaş,  "Allah resulü ırkçılığı ve asabiyeti ayaklar altına almıştı bizler de bugün ırkçılığı ayaklarımız altına alıyoruz... İslam olmadan, kuran olmadan, Biz bunu buradan bir kez daha ilan ediyoruz. eğer  kuran yoksa peygamber yoksa, Araplar bir hiçtir. İslam baş tacı edilmemiş ise Türkler bir hiçtir, Kürtler bir hiçtir... Allah'ın resulünün mübarek ayaklarıyla çiğnediği ırkçılığı kendilerine bayrak yapanlar hüsrana uğramıştır ve uğrayacaktır. Buradan bir daha ilan ediyoruz ve diyoruz ki; Ey Allah'ın Resulü, sen neyi ayaklarının altına alıp çiğnemişsen biz de bugün burada Peygamber meydanında, senin ayaklarının altına alıp çiğnediği her şeyi biz de çiğniyoruz. Hz Ömer'in söylediği gibi; biz öyle bir kavimiz ki ancak İslam ile aziz olabiliriz. İslamsız zerre kadar haysiyetimiz yoktur. İslam ve Peygamber ve Kur'an olmadan hiçbir kavmin hiçbir özelliği yoktur ve koskocaman bir hiçtir." dedi.

Konuşmalarının ardında Batman Çocuk Grubunun "Mazlum Coğrafyaları" canlandırma ve İlahi seslendirmelerinin ardından Molla Beşir Şimşek'in kapanış duasıyla program son buldu. (İLHAN YILDIZ)

 


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *