image

 

ABD destekli FETÖ darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde, cuntacıların tanklarına karşı direnen çevre mühendisi Sabahattin İlik, Orman Genel Müdürlüğü adına yurt dışında göreceği yüksek lisans eğitimin ardından işe başlayacaktı ancak FETÖ'yle iltisaklı olduğu gerekçesiyle 2016'da çıkarılan KHK ile mesleğine başlamadan ihraç edildi. Yetkililere seslenen İlik, durumun düzeltilmesi talebinde bulundu.

15 Temmuz'da İstanbul'un Üsküdar ilçesinde tankların karşısına dikilerek darbe girişimine karşı duran Sabahattin İlik, o gece ve daha sonra yaşadığı mağduriyetleri anlattı.

Darbecilerin akamete uğraması için önce dualar ettiklerini ilerleyen saatlerde ise meydanlara çıktıklarını belirten İlik, insanların üzerine ateş açan tanklara silahsız bir şekilde karşılık vermeye çalıştıklarını söyledi.

"DARBECİLER GERÇEKTEN HALKIN ÜZERİNE ATEŞ EDİYORDU"

Boğaziçi Köprüsünde darbecilerin halka ateş açtıklarını belirten İlik, şunları söyledi: " "İlk gittiğimizde ne olduğunu anlamıyorduk. Askerler ateş ediyordular. Benim şahsen aklımın ucunda bile geçmiyordu bu şahısların askerlerin halkın üzerine ateş edeceklerini. Halkı öldürmeye çalışacaklarını hiç düşünmüyordum. Havaya ateş açtıklarını zan ediyordum. Polisler ön tarafa bir akrep aracı koymuştu biz de aracın arkasına geçtik. Herkes akrebin arkasından eğilerek bakıyordu. Ben de kendi kendime bu insanlar niye öyle eğiliyorlar diyordum. Sonra kan kokusu geldi. Yerde her taraf kan gölüydü. Sonra anladım ki bunlar gerçekten halkın üzerine ateş ediyorlar. Arkadaşlarıma, eğilin bunlar gerçekten ateş ediyorlar, dedim. Orada sabah 06.30'a kadar bekledik. Su yoktu. Sabah namazımızı teyemmüm abdesti alarak kıldık. Biz oradayken iki tane top attılar. Bir tane köprünün girişindeki polis karakoluna attılar. Diğerini de TOMA'ya attılar. Yaralıları ön taraftan arkaya ambulansa taşıyan bazı motosikletli arkadaşlar vardı. TOMA'ya atılan top bu motosikletliye isabet etti, onu paramparça etti. Darbeciler 06.30'da teslim oldular, biz de gittik." diye konuştu.  

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Yenikapı'da yapılan iki büyük mitinge de katıldığını anlatan İlik, tüm bunlara rağmen 1 Eylül 2016'da çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) mesleğinden ihraç edildiğini ifade etti.

İlik, "KHK'da benim de ismim çıkmıştı. Haberim yoktu. Bir arkadaşım görmüştü. Arkadaşım inanmamış ama bilgilerim hepsi tutunca emin olmuş. Bir gazeteci arkadaşım daha önce de bu konuyu haberleştirmek için çok ısrar etti. Sesimi duyurmak istediler. Ben haber yapılmasını istemedim. FETÖ soruşturmasının itibarsızlaştırılmasını istemedim. Çünkü art niyetli olanlar bunu itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Ben devletimin adaletine güveniyorum, bunu en kısa zamanda çözerler."

"HAKKIM İSMİMİN GEÇTİĞİ KHK İLE ELİMDEN ALINMIŞ"

Verilen karadan dolayı büyük mağduriyet yaşadığını söyleyen İlik, son olarak şunları söyledi: "Orman Genel Müdürlüğü adına yurt dışına gidecektim. Orada uluslararası çevre hukuku alanında eğitim görüp gelecektim. Şu an o hakkım ismimin geçtiği KHK ile elimden alınmış. Yıllarca Avrupa'ya gidip Avrupa'nın teknolojisini ve fen bilimlerini ülkeme getirip ülkemi kalkındırmak için okudum. Ama şu anda bu hayallerim elimden alınmış durumdadır." İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *