image

Bölgemizin ve ülkemizin büyük İslami önderlerinden Şehid Şeyh Said’le ilgili iade-i itibar çağrısı başta Batman ve Diyarbakır milletvekillerinden beklenirken, onların yerine Çorum Milletvekili Salim Uslu’dan geldi.

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, “Atıf Hoca, Saidi Nursi, Şeyh Said, Seyit Rıza gibi nice haksızlığa, cinayete kurban edilenlere iade-i itibar yapılmalıdır” çağrısında bulundu. Atıf Hoca, Bediuzzaman Said-i Nursi, Şeyh Said ve Seyit Rıza'nın iade-i itibar yapılması çağrısı yapan TBMM İdare Amiri Uslu, şunları kaydetti: “Atıf Hoca, Saidi Nursi, Şeyh Said, Seyit Rıza gibi nice haksızlığa, cinayete kurban edilenlere iade-i itibar yapılmalıdır. Cumhuriyetimizin 100. Yılında “Yeni Türkiye’ye” iade-i itibar bir atıfet olarak çok yaraşacaktır.”

 

Türkiye'nin geçmişteki acılar ve ayıplarla yüzleşerek toplumsal barışa ivme kazandırması gerektiğinin altını çizen Salim Uslu, “İstiklal Mahkemeleri kayıtları ve karartılmış gerçeklerin aydınlığa çıkartılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Türkiye geçmişteki acılar ve ayıplarla yüzleşerek toplumsal barışa ivme kazandırmalı.” dedi. Haber Merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *