image

 

 Çocukların kendilerine ve ailelerine faydalı birer fert olarak yetişmeleri için seçmeli derslerin önem arz ettiğini belirten Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, “ Kur’an-i Kerim, Siyeri Nebi ve Temel Dini Bilgiler derslerinin, öğrencilerimiz tarafından özellikle seçilmesini bütün duyarlı velilerimizin hassasiyet göstererek bu işe katkı sunmalarını istiyoruz.” Dedi.

Okullardaki seçmeli ders seçimi 15 Şubatta sona eriyor. Konuyla ilgili velilere uyarılarda bulunan Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, “Okullarımızda seçmeli ders seçimi 15 Şubat’ta sona eriyor. Velilerimizden bu son güne kalmadan çocuklarına tercih konusunda yardımcı olmalarını ve takibini yaparak istedikleri şekilde neticelendirmeleri önemle bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

VELİLERİMİZ SEÇİMDE HASSASİYET GÖSTERMELİ

Velilerden hassasiyet isteyen Çaplık, “Eğitimciler Cemiyeti olarak; Kur’an-i Kerim, Siyeri Nebi ve Temel Dini Bilgiler derslerinin, öğrencilerimiz tarafından özellikle seçilmesini bütün duyarlı velilerimizin hassasiyet göstererek bu işe katkı sunmalarını istiyoruz. Çocuklarımızın ahlaklı, erdemli, kendilerine ve ailelerine faydalı birer fert olarak yetişmeleri için bu derslerin büyük bir önem arz ettiğini bilmemiz gerekir. Kendi öz kültüründen ve öz benliğinden haberdar olarak yetişecek bireylerin her zaman, toplumun ve bütün insanlığın yararına hizmet vereceğinden eminiz. Müslüman bir ülkede, Müslüman çocuklarının Kur’an-i Kerimi, Sevgili Peygamberimizin hayatını anlatan Siyeri Nebi ve dinimizin ibadet ve muamelatını anlatan Temel Dini Bilgiler derslerinin seçmeli olarak verilmesinin garipliğini yaşıyoruz. Bu derslerin zorunlu olması gerekir. Erdemli Eğitimciler Cemiyeti olarak bu derslerin zorunlu olmasını istiyor ve gelecek eğitim öğretim yılında zorunlu ders olarak müfredatta yer almasını temenni ediyoruz.” Açıklamasında bulundu.

ERDEMLİ BİR NESLİN YETİŞMESİ İÇİN

 Dini bilgiler öğrenilmeden erdemli ve ahlaklı bir neslin yetişmesinin zor olduğunu söyleyen Çaplık, “Ahlaklı bir birey, erdemli bir tolum ve değer yargılarıyla kendini ispatlamış, bütün bir insanlık âlemi içerisinde var olabilmenin ve söz sahibi olabilmenin ölçüsü, kendi kültürümüz ve inanç değerleriyle yoğrulmuş erdemli insanlarla mümkün olacağını düşünüyoruz. Böyle bir var oluş, ancak Kur’an’ın bilinmesi, öğrenilmesi ve yaşanması ile mümkün olabilecektir. Kur’an’ın yaşanmış bir pratiği olan Sevgili peygamberimizin hayatını öğrenmek ise Yüce Rabbimizin bizim için emrettiği kuralları somut bir şekilde okuyup yaşamak anlamına gelecektir.” Dedi.

VELİLER ÖZELLİKLE TEMEL DİNİ BİLGİLERİ ÖĞRETEN DERSLERİ SEÇMELİ

Çaplık son olarak şunları söyledi: “Temel Dini Bilgiler dersiyle her bireyin nasıl ibadet edeceğini, nasıl dua edeceğini ve günlük hayatında Rabbine karşı vazifelerini yerine getirirken nasıl bir yol izleyeceğini öğrenecektir. Bu derece önem arz eden derslerin velilerimiz tarafından özellikle seçilmesini istiyor ve takibini sürecin sonuna kadar yapmalarını tavsiye ediyoruz. Bu derslerin ilkokuldan başlayarak üniversiteye kadar bütün eğitim kademelerinde zorunlu olması gerektiğine inanıyoruz. Müslüman bir bireyin dinini, kitabını ve peygamberini kendi okulunda öğrenmesi onun en doğal hakkıdır. Bu hakkın seçmeli ders olarak ta verilmesini değerli buluyor ve bütün vatandaşlarımızı bu hususta çocuklarına bu dersleri seçmelerini önemle tavsiye ediyoruz.” (Mehmet Emin Uras)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *