image

 

Yüksek Seçim Kurulu, Hür Dava Partisi’nin (HÜDAPAR) başvurusu üzerine aldığı kararla Haziran 2015 milletvekili seçimlerine bağımsız aday olarak katılacak siyasi parti yöneticilerinin, 10 Şubat itibariyle partilerinden istifa etmesi gerektiğine karar verdi.

Resmi gazetede yer alan kararda, siyasi partilerin genel merkez organlarında görev alan parti mensuplarının, 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi’nebağımsız milletvekili adayı olarak girmesi için belirtilen son başvuru günü (10 Şubat 2015 Salı günü saat 17.00) itibariyle partilerinden istifa etmeleri gerektiği kaydedildi.

HÜDA-PAR BAŞVURMUŞTU

YSK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan söz konusu kararı, HÜDA PAR’ın başvuru dilekçesi üzerine 20.01.2015 tarihinde alındığı bildirildi. YSK'nın bu kararı seçimlere parti olarak katılacaklarını açıklayan HDP'yi de etkileyecek. Bu kararla birlikte, HDP Genel Merkezinin organlarında görev alan yöneticilerin, 7 Haziran'daki seçimde adaylık başvurusu yapmaları halinde en geç 10 Şubat'ta partilerinden istifa etmiş olmaları gerekiyor. Aksi halde istifa etmeyenler2015 seçimlerinde bağımsız aday olamayacak. Şeyhmus Toprak

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *