image

 

11 Nolu Sağlık Ocağı, hastalarının stresini gidermek için tavşan besliyor.

Gap Mahallesinde bulunan 11 nolu sağlık ocağı, hastalarını mutlu etmek, özellikle doktordan çekinen çocukların ilgisini çekmek için ilginç bir yöntem geliştirmiş. Sağlık ocağı çalışanları, hastanenin bahçesinde tavşan besleyerek mekânlarını hastalar için ilgi çekici ve stres giderici bir yer haline getirmeye çalışmışlar.

11 nolu sağlık ocağında çalışan Mehdi adlı memur, tavşanlarla kendisinin ilgilendiğini söyleyerek bize bilgi verdi. Mehdi, tavşanların sağlık ocağına geliş hikâyesini şöyle anlattı: “ Bir hayırsever vatandaş bize birkaç tavşan getirdi. Biz de onları eve götürüp kesmek yerine sağlık ocağında beslemeye karar verdik. Amacımız gelen hastalara hoş vakit geçirtip streslerini gidermekti. Bu uygulamamız bayağı başarılı oldu. Birçok çocuk, hatta büyük tavşanları görmek için buraya geliyor.” Dedi.

TAVŞANLARI GÖREN HASTALAR MUTLU OLUYORLAR

Tavşanları yemek veya başka bir şey için beslemediklerini belirten Mehdi, “ Onlara bahçede güzel bir yuva yaptık. Sürekli bakımlarını da yapıyoruz. Bir ara nerden geldiğini bilmediğimiz bir tazı gelip çoğunu yedi. Kapıyı bir şekilde açıp çoğunu yemiş. Ama biz yeni tavşanlar aldık. Çünkü bu uygulamamızdan çok mutluyuz. Ürkerek, istemeye istemeye sağlık ocağına gelen çocukların tavşanları görünce yüzlerinde beliren mutluluk bizim için her şeye bedel.” İfadelerini kullandı. Vedat Aydın

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *