image

Batman KADEM temsilciliğinin düzenlemiş olduğu ‘Türkiye’de Mağdur Haklarının Dönüşümü’ konulu panel gerçekleştirildi.

KADEM Batman Temsilciliğinin Batman Adliye Sarayı Konferans Salonunda düzenlediği ‘Türkiye’de Mağdur Haklarının Dönüşümü’ konulu panele, Batman Vali Vekili Serap Özmen Çetin, Batman Üniversite Rektörü Aydın Durmuş, KADEM Batman temsilcisi Av. Adile Gürbüz, Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları Daire Başkanı Muhittin Özdemir katıldı.

MAĞDUR HUKUKUNU UZMANLARDAN ÖĞRENDİLER

Panelde konuşan KADEM Batman Temsilcisi Av. Adile Gürbüz, “Türkiye adalet sisteminde hâkimlerimiz, savcılarımız, emniyet güçlerimiz, avukatlarımız birbirinden kıymetli işler yapıyorlar. Sanıldığı üzere aslında sadece mağdura veya şüpheliye yoğunlaşan bir sistemimiz yok, ikisini birden kucaklayan bir hukuk sistemimiz var. Bizde şunu istedik, biz sahada çalışırken öncelikle mağdurun haklarını işin kaynağından, uzmanlarından öğrenelim, daha sonra bunun alt başlıklarında kadın, çocuk, mülteci çalışalım, engeli ve yaşlılara yönelenim. İnşallah bugün birbirinden kıymetli isimlerden mağdur hukukunu, uygulama ile birlikte işleyerek sizlerle güzel bir seminer geçireceğiz.” İfadelerini kulandı.

 

Panelde Mağdur hakları mevzuatı ve Türkiye’de mağdur haklarının gelişimi, mağdur haklarında medyanın sorumluluğu gibi başlıklarda ele alındı. (Şevki Aslan)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *