image

 

Babası 17 yıl önce kaçırılıp vahşice katledilen Mücahid Soysal, Batman’a gelen Başbakan Davutoğlu’yla görüşüp babasının nerede olduğu bilinmeyen mezarının bulunmasını istedi.

Babası Cevzet Soysal’ın 17 yıl önce polis teşkilatı içinde örgütlenmiş paralel çetelerce kaçırılıp vahşice öldürüldüğünü ve Beşir’i kırsalında bilinmeyen bir yere gömüldüğünü öğrendiği günden beri olayın peşini bırakmayan Mücahid Soysal son olarak katillerin yakalanıp babasının mezarının bulunması için Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla görüştü. Ak Parti Batman İl Kongresi için Batman’a gelen Başbakan Davutoğlu’yla kongrenin yapıldığı Batman kapalı Spor salonunda görüşen Soysal, sadece kemikleri de olsa Başbakan’dan babasını istedi. Davutoğlu olayla ilgileneceğini söyledi.

BAŞBAKAN İLGİLENECEĞİNİ SÖYLEDİ

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Soysal, “ Başbakanla Ak parti İl Kongresinde görüştüm. Ondan 17 yıl önce kaçırılan ve Beşiri kırsalında vahşice katledilen babamın mezarının bulunmasını, katillerinin cezalandırılmasını istedim. Sadece kemikleri bile olsa babamı istediğimizi söyledim. O da ilgilenerek, babana ne oldu diye sordu. Ben de kısaca anlattım. Ayrıca daha önce hazırladığım notu da verdim. Notu cebine koyarak ilgileneceğini söyledi. Konuyla ilgili geniş malumatı ise daha önce bir zarf içinde baş korumasına vermiştik.” İfadelerini kullandı.

CİNAYET ARINÇ’IN DA GÜNDEMİNDE

Babasının kaçırılma olayıyla ilgili Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’la da görüştüğünü belirten Mücahid Soysal, “ Arınç olayla ilgili benden detaylı malumat istedi. Ben de yazıp verdim. “ dedi.

Hükümet yetkililerinden bir an önce konuya eğilmelerini, babasının mezarını bulup katillerinin de cezalandırılmasını isteyen Soysal, babasının cinayetinin aydınlanması halinde Güneydoğu’daki birçok cinayetin daha aydınlanacağını belirtti.

 

Bilindiği gibi doksanlı yıllarda dindar kimlikleriyle tanınan çok sayıda kişi kaçırılmış ve bir daha onlardan haber alınamamıştı. Cevzet Soysal cinayetinin aydınlatılması halinde diğer cinayetlerin de aydınlatılabileceği ifade ediliyor. Vedat Aydın

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *