image

29 Ekim Konferans Salonu'nda düzenlenen program, Suriyeli Hafız Şeyh Munir Abdulcevad'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mekke'nin fethini konu alan sinevizyon gösteriminin ardından AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, günün anlam ve önemine binaen katılımcılara hitap etti. İslam coğrafyasındaki fetihlerin birbirleriyle olan bağına değinen Özkan, topluma Kudüs duyarlılığını kazandırmak için Mekke'nin fethini zikrettiklerini belirtti.

Kudüs'ün fethinin Mekke'nin fethinden bağımsız olmadığını vurgulayan Özkan, şunları söyledi:"Bizim için şerefimiz, onurumuz ve izzetimiz olan Kudüs bugün işgal altında, kirli postallar altında. Biz Müslümanlar buna sessiz kalamayız. Normal şartlarda her gece Mekke'nin fethi olarak kutladığımız bu programı bugün Kudüs gecesi olarak taçlandırmaya çalıştık. Bunun sebebi de Kudüs duyarlılığını topluma bir kez daha kazandırmak. Bizim için İstanbul'un fethi Diyarbakır'ın fethinden bağımsız değildir. Diyarbakır'ın fethi Kudüs'ün fethinden, Kudüs'ün fethi de Mekke'nin fethinden bağımsız değildir. Biz bunun bağımsız olmadığını gördüğümüz için Kudüs gecesini kutlama gereği duyuyoruz. Mekke önlerindeki orduda hangi ruh varsa Kudüs'te de Diyarbakır'da da İstanbul'da da aynı ruh var. O ruh ki fetih ruhudur."

"SİYONİZMİN İNSANLIĞA GETİRECEĞİ ANCAK VE ANCAK KÖLELİK DÜZENİDİR"

Bir ırkın üstünlüğünü ve seçilmişliğini iddia eden siyonizmin insanlığa getirisinin ancak ve ancak kölelik düzeni olduğuna dikkat çeken Özkan, "Yeryüzünde bu problemin çözülmesi için mutlaka siyonist mikrobunun İslam coğrafyasından ve dünyadan sökülüp atılması gereklidir. Ne Evanjelist Hristiyanlık ne de siyonizme dayanan Yahudilik insanlığa saadet getirebilir. Hak ve adalet düşüncesinde olanlar insanlığa saadet getirebilir. İslam ülkelerinin yöneticileri mutlaka içinde bulundukları zilletten kurtulmalıdırlar. Müslümanları bir araya getirip, içimizdeki mikrobu çıkarmak zorundadırlar." ifadelerini kullandı.

Gençlerin toplumdaki önemine değinen Özkan, gençliğin haram bataklığına çekilmesi için Batı dünyasının dört elle çalıştığını anlattı.

Daha sonra söz alan Araştırmacı Emin Teken, Mekke'nin fethinden Müslümanlar için çok önemli ders ve ibretler olduğunu belirterek, fetih sırasında yaşanan olaylara örnekler verdi ve çıkarımlarda bulundu.

Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesinin ardından program son buldu. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *