image

ASKON şube başkanı M.Selman NASIROĞLU Öğretmenler günü münasebetiyle ilgili yaptığı basın açıklamasında; “İlk emri “oku” olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır. Öğretmenler tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri olarak toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır.”dedi.

Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen de yayınladığı mesajında, “ ‘Öğretmenler, insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan adsız kahramanlardır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilerek geleceğe hazırlanmasını sağlayan öğretmenler, ülkemizin de bu vesileyle geleceğine yön vermektedir. En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren Öğretmenlerimizin 24 kasım öğretmenler günün kutlarım.” Dedi.

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren de öğretmenler gününü kutladı. Öğretmenlerin insanları eğitmeyi ve öğretmeyi kendilerine meslek edindiğini belirten Eren, haklarının ödenmesinin mümkün olmadığını söyledi. Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren yaptığı açıklamada; “Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir. Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşam hazırlayan kimsedir. Öğretmenler Günü, bu fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür. Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla, kendilerine büyük saygı göstermeli ve değerlerini bilmeliyiz.” diye konuştu. Recep Fırat

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *