image

Batmanlılar, kılınan Bayram namazının ardından ilk olarak mezarlılara akın eti. Kentteki Karşıyaka, Asri ve diğer mezarlıklar yakınlarına ziyarete gelenlerle doldu taştı.

Bayram sabahı mezarlık ziyareti yapan Batmanlılar, yakınlarının mezarlarının başında Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Duygu dolu anların yaşandığı ziyaretlerde, Batmanlılar uzun zamandan beri onlarsız geçirdikleri bayramlar için üzüntü içerisinde olduklarını belirttiler.

Mezarlık ziyaretlerinin sünnet olduğunu söyleyen bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Muhammed Beşir Varol bu vesileyle Hizbullah Cemaati Kurucu Rehberi Hüseyin Velioğlu’nun kabrini ve diğer kabirleri ziyaret ettiklerini belirtti.

Merhum Velioğlu’nun, hayatını İslam'a adadığını vurgulayan Varol, "Allah-u Teâlâ Şehit Rehbere rahmetiyle muamele etsin. Allah-u Teâlâ af ve mağfiret etsin, davasını ve mücadelesini kıyamete kadar sürdürsün. İslam davasının bir rehberidir. Bunda hiçbir şüphe yoktur. Çünkü eserleri burada ve tüm dünyada görülüyor. Bunun için ona minnettarız. Bu güzel yol ve davayı bizlere ve tüm Müslümanlara açmıştır. Bunun için kabri her zaman ziyarete layıktır. Allah rahmet eylesin ve bizleri salih davadan ayırmasın." dedi.

Kabir ziyaretinin güzel bir İslami adet olduğuna dikkat çeken Mustazaflar Cemiyeti İlim Araştırma Komisyon Başkanı Molla Abdurrahman İçlek, "Kabir ziyaretleri sünnettir. Peygamber Efendimiz (sav) ‘Ben size kabir ziyaretini yasaklamıştım. Artık ziyaret edebilirsiniz. Çünkü kabir ziyareti size ahireti hatırlatır.’ buyurur." diye belirtti.

Hizbullah Cemaati Kurucu Rehberi Hüseyin Velioğlu'nun ağabeyi Hayrettin Velioğlu da merhum kardeşinin mezarını ziyaret edenler arasındaydı.

Tüm Müslümanların bayramını tebrik eden Velioğlu, "Allah-u Teâlâ cezaevlerindeki Müslümanları özgürlüklerine kavuştursun. Cezaevlerindeki ve muhacerattaki Müslümanların bayramlarını tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.  

Abdurrezzak Çelik isimli ziyaretçi de bayramın hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, "Bulunduğumuz coğrafyada Müslümanlar öyle bir zulme uğradı ki her tarafta katliamlar yapıldı. Çoğu Müslümanlar şehadet mertebelerine ulaştılar. Bazıları hicret etmek zorunda kaldı. Bazıları zindanlara koyuldu. Öncelikle zindanlarda ve hicretteki ağabeylerimizin ile amcalarımızın bayramlarını mübarek ediyorum. Allah-u Teâlâ hepimize bilinç ve şuur versin." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’dan şehit mezarlıklarını ziyaret etmek için geldiğini aktaran Metin Kağan, "Rabbim inşallah huzurlu bir bayram nasip eder. Şu anki bayram maalesef buruk, İslam ümmetinin hali ortada; her yerde kan oluk oluk… Rabbim inşallah gelecek bayramlarda daha güzel günler nasip eder. Bayramınız mübarek olsun."  temennisini dile getirdi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *