image

Kurban bayramının yaklaşması ile evlerdeki temizlik canlığı da arttı. Ev hanımları bayrama hazırlık için halılarını halıcılara göndermeye başladı.  Bu konu hakkında halı yıkamacıları ile görüştük. Gazetemize bilgi veren Veysel Pekince, işlerinin genelde yazın ve özellikle bayramlarda yoğun olduğunu söyledi. Bayramdan bir hafta öncesinde vatandaşların halılarını getirdiklerini söyleyen Pekince, günde 60 halı yıkadıklarını söyledi.

BAYRAMLARDA CİDDİ YOĞUNLUK VAR

Ramazan ve Kurban bayramından 10 gün öncesinde yoğunluklarının başladığını söyleyen Pekince, " 4 senedir bu mesleği yapıyorum. Kurban bayramının yaklaşması ile evlerde temizlik telaşı başladı. Temizlik ile beraber vatandaş halılarını, halı yıkamacılara götürüyor. Bayramdan 10 gün öncesinde bu telaş başlıyor. Bu hareketlilik halı yıkamacıların işini arttırıyor. Genelde yaz aylarında iş sezonumuz açılıyor. Bayramlarda farklı bir yoğunluk oluyor. Yoğunluk üzerine ek işçi aldığımızda oluyor." dedi.

GÜNDE 60 HALI YIKIYORUZ

Bayramlardaki yoğunlukta günde 60 halı yıkadıklarını belirten Pekince, " Önceleri insan yardımı ile çalışan makinelerle halılar yıkanıyordu. Artık yarı otomatik makineler ile daha temiz bir şekilde yıkayabiliyoruz. Makineler kendileri köpüklü yor, yıkıyor ve duruluyor. Buda daha iyi bir yıkamaya yardımcı oluyor. Makine her halıyı 10 dakikada yıkıyor. Halı makineden çıktından sonra halı kurutma makinesine koyuyoruz. Ondan sonra askılıklara asıyoruz. İlimizde havalar sıcak olduğu için halılar askılıkta 2 saat içerisinde kuruyor." ifadelerini kullandı. İlhan Yıldız

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *