image

 

Umut Der Gıda Bankası, 2014 faaliyet raporunu açıkladı. Umut Der Genel Başkanı Halil Gergin tarafından, basın toplantısıyla açıklanan raporda 2014 yılında 7.104 aileye 923.059.77 TL değerinde Ayni ve Nakdi yardımlar yapıldığı bildirildi.

Umut Der, yaptığı basın açıklamasıyla 2014 yardım faaliyet raporunu açıkladı. Raporu okuyan Umut Der Genel Başkanı Halil Gergin, “Toplumsal sorumluluk, Dürüstlük ve şeffaflık İlkelerimiz gereği,  Umut der gıda bankası olarak 2014 yılında yaptığımız yardım faaliyetleri ve ulaştırdığımız yardımların türünü ve ne kadar tuttuğunu kamuoyu ile paylaşma adına buradayız.” İfadelerini kullandı.

BAYRAMDA BİNLERCE AİLEYE ULAŞMAMIZ ENGELLENDİ

Bayramın dördüncü gününde 80 araçla binlerce aileye kurban etti dağıtmaya hazırlandıklarını belirten Gergin, “Bayramın 2. günü bir yandan kurban etlerinin parçalanması bir yandan da paketleme işiyle uğraşılırken bir yandan da 900 aileye 30 a yakın araç ile kurban sahiplerine payları ve fakir ve muhtaçlara kurban eti dağıtımı yapılmıştır. Daha büyük çaptaki dağıtımımız ise kurban bayramın son günü olan 4. Gününe göre ayarlanmıştı. Yaklaşık 80 araç ve yüzlerce üye ve gönüllümüz ayarlanmış, et dağıtılacak binlerce muhtaç listeleri hazırlanmış dosyalara konulmuş kısacası dağıtım ile ilgili tüm hazırlıklarımız bitirilmişken 6-7 Ekim olayları yüzünde bu gerçekleşmedi.”dedi.

 DERNEĞİMİZE KAYITLI 10.900 KİŞİ VAR

2014 yılında derneklerine 10.900 kişinin başvurduğunu söyleyen Gergin, “2014 yılında 7.104 aileye 923.059.77 TL değerinde Ayni ve Nakdi yardımlar yapılmıştır.        Tekrardan şuana kadar yapılan yardımlardan ve bundan sonra yapılacak yardımlara aracı olacak tüm hayırseverlerden Allah razı olsun. Suriyeli mağdur mülteciler için bu kış aylarında madden ve manen sıcak bir imkân sunmak için desteklerinizi bekliyoruz.” Diyerek hayırseverlerden yardımların devamını istedi. Vedat Aydın

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *