image

 

                 18.01.2015 Pazar günü saat 12.00’de başlayacak ve 78 âlimenin icazet alacağı büyük merasim öncesi hazırlıklar hummalı bir şekilde devam ediyor.

                2014 yılında 144 öğrencinin icazet aldığı ve kamuoyunda büyük heyecan uyandıran ayrıca mütedeyyin bölge halkı tarafından büyük takdir toplayan icazet programından sonra bu yıl da 18 Ocakta Vural Düğün Salonunda düzenlenecek merasimle 78 âlime daha medrese eğitimlerini başarıyla bitirip icazetlerini alacaklar.

MERASİM ÖNCESİ FIKIH SINAVI 

Merasim öncesi öğrenciler sıkı bir hazırlık döneminden geçiyorlar. Yıllardır ciddi bir eğitimden geçen kız öğrenciler bugün fıkıh dalında seviye belirleme sınavına tabi tutuldular.

                Sınavla ilgili olarak bilgi veren âlimler ve medreseler birliği yönetim kurulu üyesi Mehmet Ali Altun” Sınavdan önce fıkhın tüm konularından 266 soru hazırladık bu soruları küçük bir kitapçık halinde öğrencilerimize verdik. Öğrencilerimiz bu 266 sorunun cevabını kitap üzerinden çalışma yaparak bulmaya çalıştı. Bizlerde 266 sorudan 100 soru seçerek sınavı hazırladık. İcazet alacak kız öğrenciler İmamNevevininmuğn-il muhtaç kitabının tüm konularından toplamda yüz soruyacevap verecekler” dedi.

                Mehmet Ali Altun bu sınavdan amaçlarının öğrencilerinin seviyelerini belirleme ve aldıkları ilmi daha derin ve ince bir tetkikle çalışmaya teşvik temek olduğunu söyledi.

HAZIRLIKLARIMIZ BİTME AŞAMASINDA

Programla ilgili olarak tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Altun,“İlme ve medreselere yakışır bir merasim olacağına inanıyoruz. İlimin be medreselerin kıymetini bilen batman halkımızın onur duyacağı bu icazet merasimine tüm Batmanlı bacıları bekliyoruz. Rabbimizden temennimiz bu ilim ve icazetlerin bölgemiz ve tüm insanlık için bereket ve hayra vesile kılmasıdır. “ dedi. Şeyhmus Toprak

 

               

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *