image

 

Yaptıkları provokatif ve saldırgan eylemlerle bölgeyi karıştırmaya çalışan PKK- YDG-H’li çeteler dindar Kürtlere saldırmaya devam ediyor. Çeteler, Cizre’de HÜDA PAR üyesinin iş yerini ateşe verdi. Çetelerin provokasyonuna tepki gösteren Hüda Par Batman İl Başkanı Emin Doğru, saldırıyı lanetledi.

Cizre'de önceki akşam saatlerinde bir HÜDA PAR üyesinin işyeri kapalı olduğu esnada kilitleri kırılarak içeriye atılan molotofla ateşe verildi.

Edinilen bilgiye göre akşam saat 19.30 sıralarında PKK'liler tarafından HÜDA PAR üyesi M. Şerif Şimşek'in Dicle Mahallesi İzzet Keser Caddesi'ndeki işyeri, kapalı olduğu sırada kilitleri kırılarak içeri atılan Molotoflarla ateşe verildi. 

İşyerinde plastik ve benzeri çabuk yanan malzemelerin olması alevlerin bir anda büyümesine neden oldu. Olay yerine çağrılan itfaiyenin geç gelmesi yangının daha da büyümesine sebep oldu. Belediye İtfaiye Hizmet Binasının yanan işyerine 2-3 dakikalık mesafede olmasına rağmen yangına geç müdahale etmesi akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Evli ve 4 çocuk babası olan HÜDA PAR üyesi Kaçmaz'ın işyerindeki yangın, büyük maddi hasara yol açtı.

Ayrıca başka bir mahalledeki dükkânın daha ateşe verilmek istendiği, fakat saldırganların hedeflerine ulaşılamadığı bildirildi. 

SALDIRIYI YDG-H ÇETESİ ÜSTLENDİ

 Cizre'de kendilerini YDG-H diye adlandıran, örgüt mensubu, YDG-H Hüdapar üyesine yönelik saldırıyı üstlendi.

Kuruldukları günden beri Cizre'de huzur namına eser bırakmayan, halkın bunların vahşiyane saldırılarından dolayı artık göç ettiği, esnafları iflasın eşiğine getiren, zengin ve işverenlerden haraç toplayıp onların da Cizre'den el-etek çekmelerini sağlayan, fakir-fukaranın ekmek teknelerini ateşe vermekten ve insanları sokak ortalarında gözünü kırpmadan infaz eden YDG-H çetesi, Cizre'de Hüda par üyesi M.Şerif Şimşek'in iş yerine yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı üstlendi.

HÜDA PAR BATMAN İL BAŞKANINDAN SALDIRIYA KINAMA

PKK/HDP’li çetelerin bölgeyi karıştırma girişimlerine tepki gösteren Hüda Par Batman İl Başkanı  Emin Doğru, “Her Toplum gibi Kürt Toplumunun da huzur ve sükunete ihtiyaç duyduğu bir zaman diliminde kimi kesimler huzurun oluşmaması için adeta ellerinden gelen tüm çabayı göstermektedirler. Cizre'de gerçekleştirilmeye çalışılan katliamın yaraları tedavi edilmeden Cizre'de mütedeyin insanların işyerlerinin HDP/PKK çetelerince yakılması bu zihniyeti taşıyan kesimin Kürt Halkına olan düşmanlığını aşikar etmektedir. Yıllarca Kürtlere zülmeden  Kemalist Sistemle entegre olup adeta sistemin tetikçiliğini yapan bu zalimlere  halkımız gereken cevabı verecektir. Bunlar hiçbir zaman halktan kabul görmeyeceklerdir. Bu zihniyeti ve sahiplerini lanetliyorum.Yapılanları Kürt Halkının vicdanına havale ediyorum.”ifadelerini kullandı.         

ŞIRNAK VALİSİNİN SALDIRIDAN HABERİ VAR MIYDI?

Öte taraftan Star gazetesi tarafından şok bir iddia ortaya atıldı. Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'nın HüdaPar'lıların evlerine yönelik başlattığı ve üç kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının üzerindeki sır perdesi aralanıyor. Saldırıdan 1 gün önce Şırnak Valisi Hasan İpek'in kimseye haber vermeden Cizre'ye giderek KCK ve HDP yetkilileri ile görüştüğü, olayların da bu sır görüşmenin hemen ertesinde başlaması dikkat çekiyor. Haber Merkezi

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *