image

Hür Dava Partisi (Hüda Par) Batman Merkez İlçe Teşkilatı 1. Olağan kongresini yaptı. Kongrede konuşan Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu, hiç kimsenin Allah ile savaşmaya güç yetiremeyeceğini, bu kutlu kervanın yoluna devam edeceğini söyledi.

Hüda Par Batman Merkez İlçe Teşkilatı yoğun bir katılımla 1. Olağan Kongresi’ni yaptı. Tek listeyle gidilen kongrede, delegelerin oy birliğiyle Merkez İlçe Başkanlığına Ö. Faruk Dursun seçildi. Yeni merkez ilçe idare kurulunun da seçildiği oylamada, Merkez İlçe Başkan Yardımcılığına Ahmet Aslangiray, Genel Sekreterliğe Av. Veysel Topkan getirildi.

Doğru Yolda Giden Vagonda Olmak Önemli

Kongrede konuşan Genel Başkan Av. Zekeriya Yapıcıoğlu, merkez ilçe başkanlığının hayırlı olmasını temenni ederek, “Yeni seçilen kardeşlerimize Allah’tan başarı diliyorum. Bu bir hizmet yarışıdır. Bugün bu kardeşlerimiz, yarın başka kardeşlerimizi bu kutlu görevi omuzlayacaklardır. Kaçıncı vagonda olmamız önemli değildir. Önemli olan doğru yolda giden vagonda olmamızdır. Ters yolda giden vagonda makinist koltuğunda oturmaktansa, doğru yolda giden vagonun basamaklarından tutunmayı tercih ederiz” ifadelerini kullandı.

Hiç Kimse Bu Kervanı Durduramayacaktır

Kürt halkının bölgede İslam’ı bir Arap milliyetçiliği olarak gören, namaza tiyatro diyen, kurban ibadetine vahşet gözüyle bakan İslam düşmanı bir zihniyetin zulmüyle karşı karşıya kaldığını belirten Yapıcıoğlu, “Siz İslam’ı sadece bir kültür olarak görmedikçe ve onların sapkın anlayışına boyun eğip teslim olmadıkça onlar asla size saldırmaktan vazgeçmezler. Ama şunu unutuyorlar; hiç kimsenin Allah ile savaşmaya güç yetiremeyeceğini hesap etmiyorlar. Nice Firavunlar, Nemrutlar gelip geçti. Ne yapabildiler? Allah’ın izniyle bu kervan günden güne büyüyecek, hiç kimse bu kervanı durduramayacaktır” dedi.

Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu’nun ilgiyle dinlenen konuşmasından sonra kürsüye gelen Hüda Par Merkez İlçe Genel Sekreteri Veysel Topkan, Merkez İlçe teşkilatının bir yıllık faaliyet raporunu açıkladı. Daha sonra kürsüye gelen Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Aslangiray ise yıllık mali raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Konuşmaların ardından merkez ilçe başkanlığının seçimine geçildi. Tek listeyle gidilen seçimde ilçe başkanlığına Ömer Faruk Dursun seçildi. İlçe Başkanı Dursun, yaptığı teşekkür konuşmasının ardından kongre sona erdi.

Haber Merkezi

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *