image

GAP Entegre Kırsal Kalkınma Programı Hasankeyf Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı yapıldı. Cumartesi günü başlayan çalıştay 2 gün sürdü.

Çalıştaya Batman Valisi Azmi Çelik, Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, DİKA Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay, bazı kurum müdürleri, STK temsilcileri ve ilgili yetkililer katıldı. 

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Vali Azmi Çelik, “GAP Entegre Kırsal Kalkınma Programı kırsal alan alt bölge stratejik plan çalışması tamamlanmış ve bu plan içerisinde daha önceden ilimizin Gercüş ve Sason ilçeleri ve 2014 yılı içerisinde de Hasankeyf ilçesi dahil edilmiş durumundadır. Gercüş ve Sason ilçelerimizde daha önce bu türden bir çalışma elbette ki yürütüldü. Hasankeyf ilçemiz içinde yine planlanan katılımcı ve yerel paydaşlarla birlikte aslında kırsal kalkınma politikaları belirleyebilmek adına Aralık ayında yine katılımcılarımızla birlikte Turizm Çalıştayı yapmıştık.” dedi.

 BU TÜR ÇALIŞTAYLAR ÖNEMLİ

Çalıştayın önemine de vurgu yapan Vali Çelik, “Bugün de yine siz değerli katılımcılarla birlikte Hasankeyf Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı’nı hep birlikte icra etmek üzere buradayız. Siz değerli fikir ve önerileriyle öyle zannediyorum ki bu çerçevede yerelin katılımıyla sürdürülebilir bir kırsal kalkınmanın politikası oluşturulmuş olacak. Bu sayede eğitimli nitelikli işgücü potansiyeli ve urun çeşitlikleriyle dikkate alınmak suretiyle proje önerileri ortaya çıkacak. ”şeklinde konuştu. 

 

Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca da yaptığı konuşmada, Hasankeyf ilçesinin tarihçesini anlattıktan sonra ilçenin tarım ve hayvancılığıyla ilgili bilgiler verdi. Haber Merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *