image

 

Batman Şefkat Eli Derneği tarafından bayanlara yönelik düzenlenen ‘Tesettür’ konulu etkinlikte, yozlaştırılmış tesettür anlayışına dikkat çekildi, Müslüman bayanın örtüsünün, Allah’ın emri doğrultusunda olması gerektiği vurgulandı.

Tesettür Seferberliği Platformu(TESSEP)  ile Hak ve Özgürlükler Platformu faaliyetlerine destek veren Batman Şefkat Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Şefkat Eli Derneği) tarafından bayanlara yönelik “Tesettür Nasıl Olmalı?” konulu bir etkinlik düzenlendi. Yeni İl Kültür Turizm Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe ilgi yoğun olunca salonda oturacak yer bulamayanlar programı ayakta izledi. 

Sulandırılmış, bir tesettür anlayışıyla karşı karşıyayız”

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Şefkat Eli Derneği gönüllüsü Fatma Teymur’un konuşmasıyla devam etti. Tesettürün Allah’ın emri olduğunu vurgulayan Teymur, “Tesettür kelime anlamı olarak kapanmak, gizlenmek anlamına gelir. Zaten İslam’a göre tesettürdeki gaye ve hikmet, âlimlerimizin ittifakı ve ümmetin icmâsı ile kadının yabancı erkeklere karşı cinsi cazibesini gizlemektir. Yüzyıllardır İslam âleminin bütün coğrafyasında Müslüman hanımlar, sade, koyu renkte ve bol kıyafetleriyle yüce Allah’ın tesettür emrini yerine getirdiler. Ama ne yazık ki günümüzde acayip, sulandırılmış, yozlaştırılmış bir tesettür anlayışıyla karşı karşıyayız. ‘Tesettürlülerin sayısı artıyor’ diyor ve seviniyoruz ama, sanki caddelerimiz ‘örtülü mankenlerin’ yer aldığı podyumlara dönüşmektedir. Tesettürün amacı olan gizlilik yerine, sanki günümüzün tesettür anlayışı; kendini gösterme, dikkat çekme, cazibeyi artırma gibi farklı anlamlara kaydırılmaktadır.” ifadelerini kullandı. 

“Müslüman hanımın örtüsü, takvasının bir işaretidir”

Sahabe hanımların takva üzere örtündüklerine işaret eden Teymur, “Müslüman hanımın örtüsü, takvasının bir işaretidir. Kimileri; başörtüsü başında ama dudakları rujlu, gözleri sürmeli, üzerlerinde parfüm kokusuyla yabancı erkeklerin arasına çıkmaktadırlar. Kimileri giydiği dar kıyafetlerle vücut hatlarını yabancı erkeklere teşhir etmektedir. Kimi örtülü hanımlar kaşlarını inceltmekte, yüzlerini pudralayıp, allanıp pullanıp sokaklara çıkmaktadır. Maalesef, bunlar günümüzde sık sık rastlanan uygunsuz manzaralardır. Ve elbette saydığımız durumların hiç birisi, İslami tesettür anlayışına uymamaktadır.” diye konuştu. 

 

Konuşmaların ardından etkinlik, tesettür konulu sinevizyon, başörtüsünü anlatıldığı skeç, Şefkat Eli Minik İlahi Gurubunun seslendirdikleri ilahiler ve gençlerin içinde bulunduğu tehlikeleri anlatan tiyatroyla son buldu. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *