image

 

2010 yılındaki KPSS sınavındaki Genel Yetenek ve Genel Kültür sorularının çalındığı ortaya çıktı. Binlerce memurun işine son verilebileceği konuşuluyor.

2010 yılında Eğitim Bilimleri alanında 100 ve üzeri soruya doğru cevap veren aday sayısı 3 bin 227 olduğu tespit edilmişti. Genel Yetenek ve Genel Kültür sorularının da çalındığı ve dağıtıldığının ortaya çıkmasının ardından o yıl memur olarak atanan binlerce ismin görevinin sona erebileceği belirtiliyor.

Binlerce gencin umutlarının söndüğü 2010 yılındaki KPSS sorularının çalınmasıyla ilgili bir skandal daha ortaya çıktı. Sorular çalındığı için iptal edilen Eğitim Bilimleri sınavı gibi Genel Yetenek ve Genel Kültür sorularının da çalındığı tespit edildi. Polisin, soruların bilgisayarda bulunduğunu gizlediği belirlendi.

Şaibeli 2010 KPSS soruşturmasında skandallar bitmek bilmiyor. 3.5 yıl uyutulan soruşturma dosyasında savcı değişikliğinin ardından paralel yapının oyunu tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında soruların kendisine gönderildiği tespit edilen Baki Saçı'nın bilgisayarında Eğitim Bilimleri sorularının yanı sıra Genel Yetenek ve Genel Kültür soruları da bulundu.

Mehmet Emin Uras

 




0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *