image

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında, basının çoğulcu, demokratik parlamenter sistemin vazgeçilmez kurumlarından birisi olduğunu vurgulayan Milletvekili Özdemir,  çalışan gazetecilerin yanı sıra radyo, televizyon, dergi ve internet gazetesi alanında çalışan tüm medya emekçilerinin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığını belirtti.

Halkın sesi olma görevini üstlenen bağımsız ve özgür basının, düşünce özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu bildiren Özdemir, bağımsız ve yansız basının olmadığı bir ülkede, demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemeyeceğini kaydetti.

“BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR”

Basın kurumlarının, toplumu aydınlatan ve güç veren, ülkenin çağdaşlaşma sürecinde büyük rol üstlenen kurumlar olduğunu belirten Özdemir, bir ülkede demokratik sistemin güçlü temeller üzerinde yükselmesinin, basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesine bağlı olduğunu ifade etti. Özdemir, demokrasinin sağlıklı işlemesi ve demokratik kültürün, toplumun tüm katmanlarında tam olarak yerleşmesi için özgür bir medya ortamının elzem olduğunu vurguladı.

Basının aydınlatıcı, doğruyu gösterici, fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucusu olan bir güç olduğunu bildiren Özdemir, “gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması ve basın çalışanlarının haklarının AB standartlarına kavuşturulmasının sadece medyaya değil demokrasiye de güç katacağını dile getirdi.

Ülke yararına çalışan, toplumun bilinçlendirilmesinde özveriyle, fedakarca çalışarak kutsal bir görevi yerine getiren basının Batman'ın gelişmesinde, tanıtılmasında, sorunlarının gündeme getirilmesinde önemli katkı sağladığını da belirtti. Mahmut Aytekin

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *