image

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl "Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım" sloganıyla başlattığı yaz Kur'an kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösterirken, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan camilerin çocuklarla adeta çiçek açtığını söyledi.

ÇOCUKLARA HEDİYE

Bu kapsamda Cudi (İpragaz) Mahallesi'nde Hüseyniye Camisi ile Hüseyniye Kız Kur'an Kursu'nu ziyaret eden Erhan, burada çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. Batman’daki yaz Kur'an kursları ile ilgili bilgi veren Erhan, okulların tatile girmesiyle beraber kent merkezi, ilçe ve köylerin tamamında Kur'an kurslarının düzenlendiğini belirtti.

400 CAMİDE KURS VAR

Erhan, Batman'da yaz tatili boyunca 700 öğretici tarafından yaklaşık 400 cami, Kur'an kursu ve müftülüğün uygun gördüğü diğer yerlerde eğitim verileceğini ve kurslara bu yıl taleplerin fazla olduğunu söyledi.

Camilerin çocuklarla adeta çiçek açtığını dile getiren Erhan, "Hiç şüphesiz bu yazlarda özellikle eğitim ve öğretim yaşlarında, küçük yaşlarda çocuklarımızın camiye ve Kur'an kurslarına gelmelerini önemsiyoruz. Çocuklarla camiler özellikle Ramazan ayı içerisinde teravih namazlarıyla beraber şimdi yaz kurslarıyla beraber adeta çiçek açmış durumdadırlar." ifadelerini kullandı. Mehmet Emin Uraz

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *