image

Bütün İslam âlemi tarafından büyük bir merakla beklenen “ Muhammed Resulullah” filmi yakında gösterime girecek. 

Orijinal ismi "Muhammedun Resulullah" olan İran yapımı filmin yönetmeni Mecid Mecidi, İslam Peygamberi'nin Kutlu Doğumu ve Vahdet Haftası münasebetiyle yakında galası yapılacak filmin tanıtımı toplantısında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Cennetin Çocukları, Cennetin Rengi, Baran ve Serçelerin Şarkısı gibi filmlere imza atan dünyaca ünlü İranlı yönetmen Mecidi, yaptığı açıklamada, film hakkında çok erken eleştiriler yapıldığını ön yargıların yersiz olduğunu söyledi.

"PEYGAMBERİN SURETİ YOK"

Filmle ilgili "Hazreti Muhammed'in yüzünün gösterilip gösterilmediği" konusunun, en çok tartışılan konu olduğunu belirten ve bu konuda İslam dünyasındaki hassasiyet için teşekkür eden Mecidi, "Filmde Peygamberimizin sureti gösterilmedi" dedi.

Mecidi, İslam dünyasındaki tepki ve hassasiyetleri bir yere kadar anlayışla karşıladığını, fakat asılsız ve insafsız değerlendirmelerin de rahatsız edici olduğunu, bütün bunları merak ve duyarlılıkla ele aldığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"İki yıl süren filmin hazırlık aşamasında geniş araştırmalar yaptık. Konunun uzmanları olan Şii ve Sünni alimlerle muhtelif ülkelerde görüş alış verişinde bulunduk. Bu konudaki hassasiyetleri biliyoruz. Öncelikle, hiç bir şekilde ihtilafa yol açacak bir dönem seçilmedi. Şii ve Sünniler arasında görüş birliğinin olduğu zaman dilimi, filmin konusu olarak seçildi."

İslam Peygamberinin yüceliği ve kişiliğine dair duyarlılığı memnuniyet ve anlayışla karşıladığını belirten ünlü yönetmen, bu hassasiyet ve duyarlılığın sadece yüzünü gösterme konusunda değil, bütün alanlarda olması gerektiğini ifade etti.

Mecidi, "Sadece yüzünün gösterilmesi konusundaki hassasiyet yeterli değildir. Onun şahsına, inanç ve değerlerine yapılan hakaret ve saldırılar karşısında da hassasiyet göstermek lazım gelir" diye konuştu.

İSLAM DÜNYASINA "BİRLİKTE ÇALIŞMA" ÇAĞRISI

 

Mecidi, şunları söyledi: "İslam adına şiddet uygulayanlar ve adam öldürenlere karşı da tepkimizi ve hassasiyetimiz göstermeliyiz. İslam düşmanlarının değerlerimize karşı saldırılar ve hakaretlerine karşı da duyarlı olmalıyız. Batının bu saldırgan ve hakaret içeren siyasetlerine kültür ve sanatla cevap vermeliyiz. Günümüzün en etkili alanı sinemadır. İslam dünyasına sesleniyorum. Gelin birlikte çalışalım. Bu alanda yatırım yapalım." Haber Merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *