image

 

 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Batman Valisi Azmi Çelik, medyanın doğru ve tarafsız haber verme ilkelerinden asla taviz vermemesi gerektiğini söyledi.

 Gazeteciler günü münasebetiyle kutlama yayınlayan Çelik, “Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan basın kuruluşları,  kamuoyunun bilgi alma özgürlüğünün kullanılmasında önemli rol oynamaktadır. Kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle toplumu aydınlatma görevi yapan gazeteciler çok önemli ve bir o kadar da fedakârlık isteyen bir mesleği icra etmektedir.” Dedi.

BASIN ETİK İLKELERE BAĞLI KALMALI

Basın çalışanlarının mesleki etik ilkelere bağlılıklarının, basın kuruluşlarının kurumsallaşması açısından büyük önem taşıdığını belirten Çelik, “. Ayrıca basınımızın gösterdiği gelişmede, şüphesiz en büyük pay, görevini fedakârca yapan basın çalışanlarına aittir. Mesleklerinin zorluklarına rağmen üstün bir hizmet anlayışı ve fedakârlıkla vazifelerini ifa eden basın çalışanları hukukun evrensel standartları, kişi hakları ve özel hayata saygı, doğru ve tarafsız haber verme ilkelerinden asla taviz vermemelidir.Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin gelişmesine ve tanınmasına sosyal, ekonomik ve kültürel alanda gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, sorunların çözümünde bizlerle birlikte yol alan yerel ve ulusal düzeyde yazılı ve görsel alanda çalışan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *