image

Kültür merkezinde gerçekleştirilen etkinlik, anaokul öğrencisi minik kızın verdiği Kuran tilavetiyle başladı. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Müftüsü Turgut Erhan ve salonu tıklım tıklım dolduran davetliler katıldı.

 Katılımcılara selamlama konuşması yapan 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu Müdiresi Esra Özdemir, çocukların Allah’ın birer nimeti olduğunu söyledi. Anaokulunun yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi veren Okul Müdiresi Özdemir, konuşmasına şu şekilde devam etti:

 ‘‘Biz 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu idarecileri, öğretmenleri ve çalışanları olarak yarınımızın teminatı olan çocuklarımızın bu yılı güvenli, başarılı ve en iyi biçimde tamamlamaları yönünde hummalı bir çalışma yürüttük ve yürütmeye de devam ediyoruz. Okulumuzda 234 öğrenciye eğitim vermekteyiz. Çocuk Allah’ın büyük bir nimeti ve ihsanıdır. Bu bilinçle gelecek nesillerin yüksek ahlaklı ve erdemli bir topluma kavuşmasının en önemli sacayağı diye nitelendirebileceğimiz çocuk gelişimine ve okul öncesi eğitime gereken önemi vermeye çalışmamız gerekiyor.’’ diye konuştu.

Anaokullarının dini eğitimde pilot olarak seçildiğini belirten Özdemir, Batman’da bir tek kendi okullarında dini eğitimin verildiğini belirterek, gelecek yıllarda bütün devlet anaokullarında dini eğitimin uygulanmasını temenni ettiklerini vurguladı.

15 Temmuz Şehitleri Anaokulunun minik öğrencileri, ezberledikleri ayetleri okudular. Kuran’da ismi geçen peygamberlerin isimlerinin seslendirildiği gösteri düzenlendi. Akabinde sahneye kurulan Kabe maketi etrafında dönerek hac farizasını sembolik olarak canlandırdılar. Ahilik(esnaf) teşkilatının ahlaki boyutuyla nasıl gerçekleşmesi gerektiğini belirten anlamlı bir gösteri düzenlendi. Camiye gidiyorum ve mutluyum gösterisi yapıldı. Hz. Adem’in cennette yasaklı meyveyi yediği ve kovulduğu bir sahne canlandırıldı. Anaokulu minik öğrencilerinin toplu şekilde Kelime-i Şehadet getirmelerinden sonra gösteri sona erdi. Anaokul Müdiresi Esra Özdemir tarafından anaokulun bütün öğrencilerine başarı belgesi verildi. Programa katılanların gösterilerden ve programdan oldukça mutlu olduğu ve tam not verdikleri gözlemlendi.

Anaokul öğrencilerinin eğitimine katkı sağlayan öğretmenlere İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Müftüsü Turgut Erhan ve 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu Müdiresi Esra Özdemir tarafından plaket verilerek onore edildiler. Çekilen toplu fotoğrafla beraber program sona erdi. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *