image

Batman İl Müftülüğü, Kur'an kursları yılsonu programları tertip ediyor. Bu kapsamda Hüseyniye Kız Kur'an Kursu öğretmen ve öğrencileri tarafından "Furkan Seni Çağırıyor" programı düzenlendi.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen program Kur'an- ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Turgut Erhan, Kur'an kurslarında öğrencilere sadece Kur'an-ı Kerim'in okutulmadığını, Hz. Peygamber'in sünneti ile hayatını, itikadi, ahlaki ve insan sevgisi gibi konuları öğrettiklerini belirtti. 

Ebeveynlere tavsiyelerde bulunan Erhan, çocukların maddi dünyaları düşünüldüğü gibi manevi dünyalarının da düşünülmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:"Peygamber Efendimiz bizlere 'Ben sizlere iki emanet bırakıyorum. Bu iki emanete sımsıkı sarıldığınız müddetçe haktan sapmazsınız. Bunlar Allah'ın kelamı Kur'an-ı Kerim ve Resulünün sünnetidir." uyarısında bulunmuştur. Hadisi şerifte buyrulduğu gibi, en hayırlı insan Kur'an'ı öğrenen ve onu öğretendir. Emin bir peygamber olan Hz. Muhammed'in ümmeti olarak bizler bu uyarıları son derece dikkate almalıyız. Çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim'i okutmalı, Peygamberimizin örnek hayatını yaşatmalı, onların maddi yönlerini düşündüğümüz gibi manevi dünyasını da ihya etmeliyiz. Bugün çeşitli felaketlerle sarılmış insanlığı kurtaracak yegâne kitap Kur'an-ı Kerim'dir. Dünya ve ahiret mutluluğumuzun yolunu bize Kur'an çizmiş, Peygamberimiz yaşayarak örnek olmuştur. Bize düşen bu çizgiden şaşmadan yürümektir."

Konuşmanın ardından programda ilahiler okunup, çeşitli piyes gösterimleri yapıldı. Ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Program, Kur'an kursu öğrencilerinin yaptığı toplu duayla son buldu. 

İlhan Yıldız

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *