image

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) organizasyonunda, Batman'a bağlı köy ve beldelerde düzenlenen Kutlu Doğum programları sürüyor.

Beşiri ilçesi İkiköprü (Aviskê) beldesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği belde sakinlerinin katılımıyla saat 13.30'da yapıldı. Etkinlik, Köy-Der Başkanı Molla Murat Güneş'in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından Köy-Der Rehber Mevlit Grubundan Fesih Tekin ve Bünyamin Yükselten'in okuduğu mevlidi ile devam eden etkinlikte, mikrofonu alan Peygamber Sevdalıları Kız Çocuk İlahi Grubu ile Rehber İlahi Grubu sanatçılarından Vedat Yavuz, Ömer Güneş, Abdullah Olam, Fesih Tekin, Mücahit Çelik ve Piyanist Mekki Özel Hz. Muhammed'i (sav) konu alan ilahiler seslendirdi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Tacettin Topaloğlu, Hz. Muhammed'in güzel ahlak ve adaletli yaşantısından bahsederek, insanlığın adaletten, hakkaniyetten ve kardeşlikten ayrıldıkları başlarına büyük musibetlerin geldiğini söyledi.

İnsanların hak ve adaletten yüz çevirdiklerini kan ağladıklarını belirten Topaloğlu, "Yıllardır Müslümanlar asında kardeşlik, adalet ve hakkaniyet yapılmadığından dolayı İslam aleminin dört bir tarafında bombalar yağıyor. Devlet, şehirler, köyler, hastaneler, camiler, okullar, mezarlıklar ve medreseler Müslümanların kıymetli olan tüm değerleri zalim Amerika ve onun masalarının bombaları ve zülüm altındadır. Müslümanların adaletten, hakkaniyetten ve  kardeşlikten ayrıldıkları için Allah'ın cezasıdır. Bugün İslam alemi kan ağlıyor. Müslümanların kanlarından göl ve nehirler oldu. Müslümanların dinleri, namusları, şerefleri, haysiyetleri, mal ve canları hepsi işgal edildi. Muhacir oldular denizlerde boğuldular. Zülüm, zorluk ve haksızlıklara maruz kaldılar."dedi.

 DİĞER BİR ETKİNLİK KAYAPINAR BELDESİNDEYDİ

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Azim-Der'der tarafından  Gercüş (Gercewsê) ilçesine bağlı Kayapınar (Aynkef) beldesinde de “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Sunuculuğunu Yılmaz Gümüş’ün yaptığı etkinlik Molla Kasım Aytimur’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından Azim-Der Başkanı Samir Özhan bir selamlama konuşması yaptı. Özhan konuşmasında İnsanlığın bugün Hz Muhammed'in hak ve adaletine hiç olmadığı kadar daha çok muhtaç olduğuna dikkat çekti.

Ardından kız ve erkek çocuklardan oluşan grup Hz Muhammed üzerine bestelenen ilahi ve ezgiler seslendirdi. Etkinlik okunan Mevlid-i Şerif ve ilahi ses sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle  devam etti.

Etkinlik devam ederken aniden bastıran sağanak yağışa rağmen alanı terk etmeyen Peygamber Sevdalısı Kayapınar halkı okunan ilahilere büyük bir coşkuyla iştirak etti

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Fehmi Kaplan, Hz Muhammed'in müstekbirlere baş kaldırdığını ve bu misyonunu bize devrettiğini söyledi. İlkha

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *