image

 

Batman’da hayırlı hizmetlerini sürdüren Şefkat Eli Derneği tarafından, mevlit kandili münasebetiyle seminer düzenlendi.

Batman Şefkat Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Şefkat Eli Derneği) dernek binasında mevlit kandili münasebetiyle seminer düzenledi. Bölge Âlimlerinden M.Beşir Şimşek’in konuşmacı olarak katıldığı programa, dernek üye ve gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı.

Dernek gönüllüsü Abdurrezzak Çelik’in sunumunu yaptığı mevlit kandili programı, Ömer Aslan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Şefkat Eli Derneği mevlithanlarının seslendirdikleri mevlit ile devam eden programda M.Beşir Şimşek, camilerde cemaat ile kılınan namaz önemi konusunda seminer verdi.

 “Camiler İslam tarihinde çok önemli ve mühimdir”

Camilerde cemaat ile kılınan namazın sevabına değinen Şimşek Hoca, “Cemaat ile kılınan namazın fazileti ve camiye gidişin devamı Müslümanlar için çok mühimdir.Müslüman her fert, bunun üzerinde durması lazım.Camiler İslam tarihinde çok önemli ve mühimdir. Müslümanların camilere gidişi, toplanması, sahiplenmeleri önemlidir. Camileri sahiplenmememiz konusunda çok eksikliklerimiz vardır. Camilerdeki mimari yapıları ne kadar güzel ise, camilerde yapılan ibadet daha güzel ve önemlidir.” şeklinde belirtti.

Program, Şefkat Eli Derneği sanatçılarının Peygamberimizi anlatan ilahi ve şiirler seslendirildi.

 

Dağıtılan ikramların ardından Muhammed Cafer Varol kapanış duasıyla program sona erdi. İlkha 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *