image

 

Batman’da da şubesi bulunan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez saldırıya uğrayanın hep HÜDA PAR olduğunu söyledi.

Son günlerde PKK’nın sürekli dindar Kürt halkını hedef alan saldırılarını değerlendiren İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez, saldırıların bir kesimin bir kesimi kabullenmeme ve bitirme çabası olduğunu vurgulayarak, devletin artık üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez, 6-8 Ekim olaylarında ve Cizre’de sürekli hedef alınanların hep dindar Kürtler olduğuna dikkat çekti.

“BİR KESİMİN BİR KESİME YÖNELİK BU SALDIRILARI TASVİP EDİLEMEZ”

 

HÜDA PAR’ın sürekli kendilerine yönelik yapılan saldırılara sağduyu ile yaklaştığını belirten Sönmez, “HÜDA PAR çevresine yönelik sürekli bu saldırılar söz konusudur. Bu saldırılar bir kesimin bir kesimi kabullenmeme ve bitirme çabasıdır. 6-8 Ekim olaylarında yine hedef alınan hep dindar Kürtlerdi. Bir kesimin bir kesime yönelik bu saldırıları tasvip edilemez. Bizler eğer çözüm sürecinden bahsediyorsak, o zaman bu süreçte tüm kesimler muhatap alındığı gibi, tüm kesimler de birbirini kabullenmelidir. HÜDA PAR sürekli kendilerine yönelik yapılan saldırılarda sağduyulu davranmıştır. Bir kadının çocuğuyla beraber evinin içerisinde diri diri yakılmak istenmesi, akıllarda soru işareti bırakmaktadır.” dedi. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *