image

YDG-H’li çetelerin bölgede sık sık gazetecileri tehdit etmesi, yollarını kesip haber alma özgürlüklerini engellemesi, hatta saldırılarda bulunması bölge gazetecilerini isyan noktasına getirdi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti(GGC) ile Diyarbakır Medya Mensupları Derneği(DİMED) çetelerin saldırılarını kınayan birere açıklama yayınladılar.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti(GGC) açıklamasında “Pek çok arkadaşımız tehdit edilmekte, yolları kesilen, YDG-H’liler tarafından haber alma özgürlüğü kısıtlanmakta ve şiddet görmektedir.” ifadeleri yer aldı. DİMED ise basına yapılan saldırının PKK'nın Cizre'de yaşananların ortaya çıkmasından duyduğu rahatsızlığı gösterdiğine dikkat çekti.

Türkiye’nin Güneydoğu’sunda doksanlı yıllar boyunca yaşanan çatışmalar, insan hakları ihlalleri ve can kayıpları bölgede görev yapan gazeteciler tarafından kamuoyuna duyurulduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Pek çok arkadaşımız tehdit edilmekte, yolları kesilen YDG-H’liler tarafından haber alma özgürlüğü kısıtlanmakta ve şiddet görmektedir. Meslektaşlarımıza uygulanan bu antidemokratik davranışa derhal son verilmesini talep ediyoruz. Sokak hareketlerinin sonlandırılması konusunda karşılıklı sağlanan uzlaşıya karşın yüzleri kapalı bu grupların bu son olaydaki pervasızlıkları inanılır gibi değildir.”

PKK’Lİ ÇETELERİN SALDIRISI DEMOKRASİDEN NE ANLADIKLARINI GÖSTERİYOR

 

Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED) de yazılı bir açıklama yaptı. DİMED, El Cezire Türk muhabiri Abdülkadir Konuksever ve kameraman İlker Taş'a düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı. Saldırıya maruz kalan gazetecilerin ayrıca otele girilmek suretiyle öldürülmek istendiği belirtilen açıklamada, saldırının daha önce de basın mensuplarına karşı benzeri saldırılarda bulunan ve basın mensuplarını kaçıran PKK'nın ne ilk ne de son saldırısı olduğu kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi: “Tek amacı halka gerçekleri aktarmak olan gazetecilere yapılan bu menfur saldırı, barışı ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen bu yapıların barıştan ve demokrasiden ne anladıklarını da ortaya koyuyor." Açıklamada basına yapılan saldırının PKK'nın Cizre'de yaşananların ortaya çıkmasından duyduğu rahatsızlığı gösterdiğine dikkat çekildi. Haber Merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *