image

Hira Der’in haftalık düzenlediği seminerlere rağbet gösteren gençler, manevi olarak büyük bir haz duyduklarını ifade ettiler.

Karşıyaka Mahallesinde bulunan Hira Der’in her Çarşamba günü saat 18.00’da düzenlediği sohbetlere her kesimden genç yoğun ilgi gösteriyor. Sohbete katılan gençlerden Mustafa Mutlu, “Hira Der gençlik kolları tarafından yapılan bu sohbeti çok anlamlı ve faydalı buluyoruz.  Sohbetlere katılım her hafta artıyor. Sohbet sonrası söylenen ilahiler ve düzenlenen şiir geceleri etkinliğe daha da renk katıyor. Sohbetlerin devamını istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Sohbetlerle ilgili konuşan diğer bir genç olan Muhammed Bahattin AKIN, “Ağabeylerimizin güzel anlatımıyla yaptığı sohbetlere gençlerimiz adeta susamış. Manevi olarak büyük bir çöküşün yaşandığı böyle bir ortamda gençlere yönelik İslami sohbetler büyük bir boşluğu dolduruyor. Haçlı kültürünün saldırısı altındaki gençlik böylesi sohbetlerle kendi benliğine dönüyor. “ dedi.
Sohbetlerle ilgili açıklamalarda bulunan dernek yetkilileri de gençlerin böyle yerlere gelmesinin ahlakları üzerinde olumlu etki bıraktığını belirterek, gençliğin geleceğini aydınlatan böyle sohbet ve etkinliklere tüm gençleri beklediklerini söylediler.
Vedat Aydın

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *