image

Çalışmalarıyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Ökten, sürekli sahada olduklarını belirterek, “ Esnafımızı, vatandaşlarımızı sürekli ziyaret ediyoruz. Yeni projemizle esnafa ciddi bir katkı sağlıyoruz. Eğer esnaf yeni bir iş yeri açıyorsa ve bu işyeri 3 ay işlemeye devam ederse onun çalıştıracağı sigortalının yarısı kadar teşvikten faydalanacaktır. Burada hedefimiz işverenlere kolaylık sağlamak. Bu yıl için en az +5000 istihdam belirledik. İş-Kur müdürümüz ile birlikte çalışmalarımız, toplantılarımız devam ediyor. 2017 yılı için toplamda işçiye verilecek paranın 773 lirasını devlet karşılıyor, yılsonuna kadar.” Dedi.

10 KİŞİLİK EKİP DOLAŞIYOR

10 kişilik bir ekip kurup milli seferberlik projesi konusunda vatandaşı bilgilendirdiklerini söyleyen Ökten, “Şu anda 10 kişilik bir ekip oluşturmuş durumdayız. Şef, denetmen ve bir memur olmak üzere her gün işverenlerimiz bilgilendirme ve rehberlik amaçlı ziyaret ediliyor. Sigorta ve teşvik yasalarını anlatmaya çalışıyoruz. Burada da ciddi bir katılım bekliyoruz. İşverenlerimizden çok ciddi destek bekliyoruz ki bu artı istihdam projesinden faydalansınlar.” İfadelerini kullandı.

YENİ HİZMET BİNASI BAYRAMDA AÇILACAK

Yeni hizmet binasının bayramda biteceğini söyleyen Ökten, “SGK binamız 5-6 ay firma kaynaklı gecikti. Sayın bakanımız da ilgilendi. Çalışmalara başlandı. İnşallah bayrama kadar biteceğini düşünüyoruz.” Dedi. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *