image

Rektör Prof. Dr. Aydın DURMUŞ’un da katıldığı “12 Mart İstiklal Marşı’ nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı”nda Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahfuz ZARİÇ tarafından “Sezai KARAKOÇ’un Mehmet Akif’i” konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumda Yrd. Doç. Dr. Mahfuz ZARİÇ tarafından, Sezai KARAKOÇ’UN gözüyle Mehmet Akif ERSOY’un hayatı, dünya görüşü, eserleri, İstiklal Marşı’nın yazım hikâyesi, eserlerindeki edebi üsluplar dinleyiciler ile paylaşıldı.

“VATAN EVLATLARININ MALDA, MÜLKTE, MAKAMDA, ELLERİ, GÖZLERİ OLMAZ”

Konferansın soru cevap bölümünde söz alan Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, Mehmet Akif ERSOY ile ilgili pek bilinmeyen bir not paylaştı. Durmuş, “Mehmet Akif Ersoy, yaşlılığında hastanede yalnız hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi çıplak bir tabut ile ebediyete uğurlanırken camide, haberi duyan birkaç öğrencisi, lokantadan aldıkları Türk Bayrağı’nı tabutun üzerine örterek taşımışlardır. Hiçbir devlet yetkilisi ve temsilcisi cenazesine katılmamıştır. Vatan evlatlarının malda mülkte, makamda, elleri, gözleri olmaz. İşte böyle Mehmet Akif ERSOY gibi mülksüz, malsız, Allah dergâhına gidersin alnın açık. Ama milletin gönlünde yer edersin, milli şair olursun, kahraman olursun. Mehmet Akif,  bu vatanın öz evladıdır, Arnavuttur, benim için çok değerli bir şairdir. İstiklal marşında söylediği gibi “Korkma”dan, Kürdü, Lazı, Türkü, Arabı, Arnavudu biz bir oldukça hiçbir güç karşımızda duramaz, Kurtuluş Savaşı bunun örneğidir, 15 Temmuz bunun örneğidir ve daha nice örnekleri vardır.” Dedi. Haber Merkezi

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *