image

 Beslenme ve Diyet uzmanımız ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin ortak çalışmasıyla vatandaşlar bilgilendirildi.

 Belediye Sağlık Merkezi personeli; Ağız ve Diş Sağlığı konularında ilköğretim öğrencileri başta olmak üzere çocuklara yönelik farkındalık ve ağız hijyen bilinci oluşturmak, doğru fırçalama alışkanlığı edinmek ve gelecek nesillerin ağız sağlığına olumlu katkıda bulunmayı hedefliyor.

 Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, Çalışmalarda okullarda eğitim seminerlerinin yanı sıra merkezde de ücretsiz olarak diş temizliği, diş çekimi, dolgu ve flor uygulama gibi koruyucu hizmetleri verdiklerini ifade etti.

 Sağlık merkezinde bulunan diyetisyen tarafından Segmental Vücut Analiz Tartı cihazı ile vatandaşların Toplam Vücut Ağırlığı, Beden Kitle indeksi, Vücut Yağ Oranı, Bel ve Kalça Oranı, Bazal Metabolizma Hızı Bilgileri, İdeal Kilo, Obezite Derecesi, Toplam Sıvı Miktarı, Kolların, Bacakların ve Gövdenin Yağ Oranı, Yağsız Kütle ve Kas Ağırlığını analiz ediliyor.

Bu arada Hipertansiyon, Diyabet (Şeker Hastalığı) gibi hastalıklara yönelik olarak da özel diyet programları hizmeti veriliyor. Mehmet Emin Uraz

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *