image

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Batman Şubesi tarafından "Yeni Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konulu panel düzenlendi. Panele AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, ASKON Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

İki Başlılık Ortadan Kalkacak

ASKON tanıtım videosunun izlenmesiyle başlayan panelin açılış konuşmasını Nasıroğlu yaptı. 15 Temmuz darbe girişimine değinen Nasıroğlu, "Ekonomimiz milyar dolarlarla ifade edilecek maddi kayıplar yaşadı. Fakat buna karşılık 'Vatan ve milletimiz sağ olsun.' dedik. Demeye devam ediyoruz. Bu melun kalkışmanın mal ve canımıza mal olmasının yanında faydalarını saymakla bitiremeyiz. Darbe vesayetinin bitmesi, FETÖ'nün devlet içerisinde yuvalanmasının emsali görülmemiş bir millet desteğiyle temizlenmesi, örgütün ordu içerisinde yuvalanmış desteğini kaybetmesi, emperyalist güçlerin maskelerinin düşmesi ve yerli uşaklarıyla beraber itibar kaybına uğraması. Bunun yanında Türkiye'nin önünü açacak iki başlılığı ortadan kaldıracak darbe anayasasından kurtarıp, özgürlüklere yol açan, hantal yapıdan uzak yeni anayasa başkanlık sisteminin teminine sebep olacak referandumla devrim niteliğini taşıyan kararların önünün açılmasına sebebiyet vermesi gibi nedenleri sayabiliriz." dedi.

22. Yüzyıl İslam Dünyasının Olacak

Daha sonra katılımcılara hitap eden Nebati ise şunları söyledi: "Allah’ın izni ile 22. yüzyıl İslam dünyasınındır, bizim için karanlık dönem bitiyor. Şu anda İslam coğrafyasın da insanlar katledilip öldürülüyor. Ufak çocuklar annesiz, babasız, öksüz ve yetim olarak yaşıyorlar. Karanlığın en koyu olduğu İslam dünyası açısından şu andır. Yakında güneş doğacak. Sadece bu coğrafya değil, dünya da rahat edecek. Biz buna inanıyoruz. Bizim umudumuz var.  Bir inanan olarak umutlu olacağız. Biz EVET diyoruz ve EVET demeye devam edeceğiz. Güzelliğe, İstikbale, İstikrara, Geleceğe, Torun ve çocuklarımıza iyi yaşayacağı bir ülke için evet diyoruz. Bir Hayra evet diyoruz. Biz doğru olana evet diyoruz."

15 Temmuz Allah'ın bir ikramı

15 Temmuz darbe girişiminin başarıya ulaşmamasının Allah'ın bir ikramı olduğunu dile getiren Nebati,  sonuçları itibariyle darbe girişiminin iyi bilinmesi gerektiğine değinerek, "15 Temmuz sadece bir darbe girişimine karşı gösterilmiş büyük bir başarı öyküsü değil. 15 Temmuz bu ülkeyi bölmek, parçalamak, ülke içinde bulunan kardeşleri birbirine düşürme hayalini kuranların, rüyasında olanların rüyalarının tamamen bittiği, rüyalarından uyandıkları bir gündür. Bizim için bir ikramdır. Rabbimize hamt ve şükür ediyoruz. Böylesine bir günü bize yaşatıp aramızdaki pislikleri, alçakları ve hainleri temizleme imkânını elde etmiş olduk." şeklinde konuştu.

Türkiye değişiyor

Konuşmasında 16 Nisan'da yapılacak referanduma da değinen Nebati, sözlerini şöyle tamamladı: "Şimdi Türkiye uzun yıllardır tartışılan, konuşulan ve bir türlü gerçekleştirilemeyen o muhteşem dönüşümün son evresinde. Evet, Türkiye değişiyor. Türkiye gelişiyor ve büyüyor. Bölgesel güç olmanın ötesine geçerek, dünyanın büyük güçlü ülkeleri arasına girmesinin en önemli ayağını inşallah 16 Nisan'da tamamlamış olacak. Önemli bir değişim. Bunu sadece bir cumhurbaşkanı sistemi olarak algılarsak eksik bir yorumda bulunmuş oluruz. Bu izahatı biz sağlarsak ve bu izahata inanırsak birçok şeyin aslında neleri değiştireceğini göstermesi açısından büyük bir imkân verilmiş olacak."

 

Panel sonunda ASKON ile KOSGEB’in ortaklaşa düzenledikleri girişimcilik kursu sonrası sertifikalarını hak kazananlara sertifikaları verildi.  Vali Ahmet Deniz'in öncülüğünde başlatılan "Batman Her Yerde Okuyor" kampanyasına destek olarak ASKON, UMMAD ve özel bir okulun desteğiyle katılımcılara kitap dağıtımı yapıldı.   (İlhan Yıldız)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *