image

 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’li çeteler tarafından katledilen HÜDA PAR gönüllüsü Abdullah Deniz, doğduğu köyde defnedildi. Sık sık tekbirlerin getirildiği cenaze töreninde PKK’ye lanet okundu. 

Cizre ilçesine bağlı Nur Mahallesi’nde PKK’lilerce katledilen 65 yaşındaki Abdullah Deniz’in cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından memleketi Şırnak’a bağlı Kızılsu köyüne getirildi.

“Biji biji Hizbullah, PKK lanetullah”

Köy camisinde kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan Deniz’in cenazesi, tekbirler ve salavatlar eşliğinde defnedildi. Deniz’in cenazesine HÜDA PAR üye ve gönüllülerinin yanı sıra köy halkının da yoğun katılım gösterdiği görüldü. Cenazeye katılan halk, sık sık tekbirler getirerek “Biji biji Hizbullah, PKK lanetullah.” Şeklinde sloganlar attı. 

“ÇOK SEVİLİR VE HATIRI SAYILIRDI”

Cenaze töreni sonrası açıklama yapan HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılınç, saldırının saat 03.00’ta başladığını, ancak güvenlik güçlerinin saat: 10.40’ta olay yerine gittiğini kaydetti. HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı, ikinci yılını dolduran partilerinin yüzlerce kez saldırıya uğradığını, onlarca şehit verdiklerini söyledi. Kılınç, “Üyemizin babası olan şehid Abdullah Deniz; samimi, fedakâr ve halis bir Müslüman idi. Kendisiyle defalarca bir araya gelir, sohbet ederdik. Kendisi Cizre’de çok sevilir ve hatırı sayılırdı. Allah şehadetini kabul etsin.” dedi.

20 YILLIK KOMŞUSU: TEK SUÇU DİNDAR OLMASIYDI

Katledilen Abdullah Deniz’in komşusu Hasan Gözüngü ise şunları söyledi; “Şehit ile yaklaşık 20 yıldır komşuyduk. Kimseye bir zararı yoktu, hiçbir suçu yoktu, bir suçu varsa o da dindar olmasıydı. Zaten dindar oluşu zalimleri hırçınlaştırdı ve onu şehit ettiler. İlerlemiş yaşına rağmen Kutlu Doğum programlarında en önde yerini alırdı, Peygamber aşığı bir insandı. Rabbim onu sevdiğine kavuşturdu.” İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *