image

            Hukuk ve Adalet Derneği Roboski Katliamı Yıldönümü ve Cizre olayları ile ilgili bir basın açıklaması yaparak adaletin ve kamu düzeninin bir an önce sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.                                

 

Roboski katliamının kamu vicdanında kanamaya devam eden bir yara olduğu belirtilen açıklamada; “Üzülerek belirtmek gerekir ki Yargı Erki üzerine düşen görevi yerine getirmeyerek toplumun adalete olan inancına zarar vermiştir. Konu ile ilgili oluşturulan Meclis Araştırma Komisyonu yoluyla da olsa olay aydınlatılamamış ve olay bu hali ile faili meçhul kalmıştır.” denilerek derhal etkin bir soruşturma başlatılması ve olayın sorumlularının adalet önünde hesap vermesinin sağlanması gerektiği ifade edildi.

            Açıklamanın devamında ise; Çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanması için umutların yeniden yeşerdiği bugünlerde tıpkı 6-7 Ekim’de Diyarbakır’da gerçekleştirilen vahşi cinayetler ve sivil halka yönelik saldırıların bir benzeri Cizre’de yaşanmıştır. Kamu düzeninin sağlanmaması halinde hukukun gücü yerine gücün hukukunun egemen olacağının tipik örneğini son günlerde yaşanan olaylar bize ziyadesiyle göstermiştir.

Hukuk ve Adalet Derneği olarak Cizre’de savunmasız insanların canına kasteden olayları kınıyor, kamu düzeninin sağlanması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.

 

                                                                                  

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *