image



Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK tarafından HÜDA PAR üyeleri ve dindarlara uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıyı kınayan HÜDA PAR Batman İl Başkanı, katliamların sorumlularının derin devlet ve PKK/HDP olduğunu söyleyerek PKK-HDP yöneticilerinin Kürt insanının aklıyla, duygularıyla alay ettiğini ve her barış açıklamalarından sonra mutlaka çetelerini sokağa saldığını söyledi.

 

HÜDA PAR Beşiri İlçe Teşkilatı’nın 1. Olağan Kongresine katılan Hür Dava Partisi Batman İl Başkanı M. Emin Doğru, kongrenin ardından Cizre’de PKK’lilerin HÜDA PAR üyelerine yaptığı saldırılarla ilgili HÜDA PAR Beşiri İlçe Teşkilatı önünde parti üyeleriyle birlikte bir basın açıklaması yaptı.

Doğru,  6-8 Ekim olaylarının acıları, sıkıntıları devam ediyorken bugün de gece saat 03.00’ten itibaren Cizre’de mütedeyyin insanların yoğunlukta olduğu mahallelerde özellikle HÜDA PAR üyelerine ait evlere uzun namlulu silahlarla ateş edilip, evlerin ateşe verildiğini söyledi.

Saldırı sırasında bir evde çoluk çocuk ve hamile bayanların da olduğu insanların mahsur kaldığına dikkat çeken Doğru, “Saldırılar öncesinde mahallelerin etrafında hendekler kazmış, elektrik trafolarını tahrip etmiş, karanlık emellerini gerçekleştirmek için mahalleleri de karanlığa gömmüşlerdir. Ve bu vahşet hazırlıkları devam ediyorken sözde güvenlik güçleri olanları duymazdan, görmezden gelmiş, saldırıların üzerinden saatler geçtikten sonra Şırnak Valisi yaptığı bir açıklamada olayları 15 dakika önce duyduğunu ifade etmiştir.

Polis ve asker de 6-8 Ekim olaylarında olduğu gibi katliam sonrası ‘muzaffer bir ordu’ edasıyla olaylara el koymayı düşünmüştür.” dedi.

“Halkımız şunu iyi görsün ve bilsin ki, olmuş ve olacak katliamların sorumluları derin devlet ve Kürdistan’ın paraleli PKK-HDP’dir” diyen Doğru, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “PKK-HDP yöneticileri özellikle Kürt insanının aklıyla, duygularıyla alay etmekte olup yaptıkları her barış ve sağduyu açıklamalarından sonra mutlaka çetelerini sokağa salmıştır. Başta mütedeyyin insanlar olmak üzere mazlum Kürt halkına kan kusturmuşlardır.

Daha önce de defalarca haykırdığımız gibi yine haykırıyor ve diyoruz ki, başta çapulcular ve herkes şunu iyi bilsin ki baskı ve zulümler bizleri yıldırmadı ve yıldırmayacak. Müslüman Kürtdün bu topraklardan silinmesi emrini veren Yahudi ve Hıristiyan patronlarınıza da söyleyin, Kürdistan Müslümandır ve Müslüman kalacak inşaallah. Cizre’deki hain saldırılarda şehit olan 65 yaşındaki, Cizre HÜDA PAR ilçe üyemiz Aziz Deniz’in babası Abdullah Deniz’in şehadetini tebrik eder, başta şehidimizin ailesi olmak üzere tüm kardeşlerimize başsağlığı diliyoruz.” dedi.

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *