image

 



HÜDA PAR Beşiri İlçe Teşkilatı 1. Olağan kongresi yapıldı. Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK yandaşlarının HÜDA PAR üyelerine yaptığı saldırıların kınandığı kongrede mevcut başkan göreve yeniden seçildi.

 

Partinin İlçe Binası’nda gerçekleştirilen kongreye katılan HÜDA PAR Batman İl Başkanı M.Emin Doğru, Cizre’de PKK yandaşlarının HÜDA PAR üyelerine yaptığı saldırıları sert bir dille kınayarak, “Cizre’deki mütedeyyin insanlara yönelik ve özellikle parti üyelerimize, gönüllülerimize yönelik gece saat 03.00’dan beri devam eden silahlı saldırılar söz konusudur. Şu ana kadarki saldırılarda bir parti üyemizin babası  65 yaşındaki Abdullah Deniz adlı amcamız hunharca, kalleşçe açılan ateş sonucunda şehit edilmiştir. Aslında kaybetmedik, bir şehit daha kazandık. İnanıyoruz ki şehitlerin kanı, kurumuş coğrafyalara, kurumuş topraklara ab-ı hayat olmuştur. Bundan sonra da Yasin’lerin, Hasan’ların, Hüseyin’lerin, Turan’ların kanının Amed sokaklarına hayat verdiği gibi Abdullah’ların kanı da inşallah Botan yöresine hayat verecektir.” dedi.

 

“bu toplum er ya da geç yakasını bunlardan kurtaracaktır”

İki yıl önce kurulan HÜDA PAR’ın, çok kısa sürede ülkenin çoğu il ve  ilçesinde teşkilatlandığını ve hemen akabinde yerel seçimlere girdiğini vurgulayan Doğru,“Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır. Halkımızın üzerinde oluşturulmuş olan baskılardan dolayı halkımız tam manasıyla içinde depreşen duygularını dışa yansıtmıyor olabilir. Ama inanıyoruz ki gün gelecek bu HÜDA PAR güneşinin etrafında bu halkımız kenetlenecek, bu davaya sahip çıkacaktır. Çünkü toplumu inim inim inleten gerek yerel Kemalistler, gerek ulusal Kemalistler 100 yıldır bu halka, bu insanlara zulümden başka bir şey vermemişlerdir. Bu insanların ideolojileri, bu toplumun yapısına terstir. Dolayısıyla bu toplum er ya da geç bunları yakalarından atacaktır.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilçe başkanlığının seçimine geçildi. Tek listeyle gidilen seçimde ilçe başkanlığına yeniden Talip Andiç seçildi. İlçe Başkanı Andiç, yaptığı teşekkür konuşmasının ardından kongre sona erdi. (Vedat Aydın)

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *