image

 

Depreme dayanıksız olduğu için 4 ay önce yıkılma kararıyla boşaltılan SGK’ya ait metruk bina esrarkeş ve ayyaşların mekânı haline geldi.

Batman Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesinin hemen arka tarafında bulunan SGK’ya ait metruk bina hakkında 4 ay önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı çıkarıldı. Yıkım kararıyla boşaltılan bina 4 aydır yıkılmayı bekliyor. Ancak bugüne kadar yıkım için herhangi bir çalışma olmadığı için metruk bina esrarkeş ve serserilerin mekânı haline geldi.

HIRSIZLARA GÜN DOĞDU

Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesine gelip giden hasta yakınları metruk binanın durumunun kendilerinde korku yarattığını belirterek, “ Hastanede kalanlar genelde kadın ve çocuklar.  Serseri ve esrarkeşler özellikle geceleri metruk binada âlem yapıyorlar. Serserilerin varlığı kadın ve çocuklarımızı korkutuyor. Bize bir zarar verirler diye… Ayrıca hırsızlar da buraya dadandılar. Geceleyin binadaki kalorifer peteklerini söküp aşağı atıyorlar. Sabahleyin de 3 tekerlekli arabalarla ellerini kollarını sallayarak alıp götürüyorlar.” İfadelerini kullandılar.

 

Hasta yakınları defalarca 155’şi arayarak şikâyetlerini ilettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını belirterek metruk binayı yıkmayan SGK kurumuna tepki gösterdiler. Şehmus Toprak

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *