image

Batman Tarım Orman Çalışanları Birlik Sendikası (TOÇ-BİR-SEN) 2001’den bu yana Tarım, Orman ve TMO çalışanlarına yardım ediyor. TOÇ-BİR-SEN, ayrıca yardım kampanyalarına sponsor olarak mağdur insanlara da destek oluyor.

TOÇ-BİR-SEN,2001’ den bu yana Tarım, Orman ve TMO çalışanlarına ve zor durumdaki insanlara yardım etmek için çalışıyor. Batman Şube Başkanlığını 2 sene önce devralan Mehmet Sıddık Aslanlı, “Batman düşünce ve inanç platformu ile Batman İHH arasında yapılan protokol gereğince Suriye ve Halepli mülteciler için yardım kampanyası düzenledik. Bu kapsamda Tarım Orman ve ofis çalışanları olarak bizler de 1200 adet çocuk maması yardımında bulunduk. Bu yardımdan ötürü tüm üyelerimiz ve tüm çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sosyal sorumluluk gereği ve insani bir sorumluluk olarak bu tarz yardımlara katkı sağlamamızın icap ettiğini düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

MÜLTECİLERE YARDIMCI OLMALIYIZ

Bütün halkın Suriye ve özellikle Halepli mültecilere yardım konusunda duyarlı olması gerektiğini söyleyen Aslanlı, “Bütün halkımızı Halepli mültecilere yardım etme konusunda duyarlılığa davet ediyoruz. Bu kış şartlarında yiyecek, giyim, çocuk maması noktasında yardıma ciddi bir ihtiyaç vardır. Çünkü 50 bin ’in üzerinde mülteci var. Sürekli ihtiyaçlar için yardımda bulunmamız önem arz etmektedir. TOÇ-BİR-SEN olarak bu duyarlılığı inşallah devam ettireceğiz ve halkımızın da devam etmesi konusunda duyarlı olacağını düşünüyorum.” Dedi.

PERSONELLERİMİZİN HAKLARINI SAVUNMAYA ÇALIŞIYORUZ

Personellerinin sadece özlük haklarını değil, sosyal haklarını da savunan bir sendika olduklarını belirten Aslanlı, “ Sendikamız Tarım, Orman ve TMO çalışanlarını kapsayan bir sendikadır. Tarım Orman’a bağlı olan bütün kuruluşlar, aktif çabalarımızındın ötürü bize teşekkür ediyorlar. Bölgemizde toplam 700’ün üzerinde üyemiz vardır. Batman özelinde de 230 üyemiz bulunmaktadır. “ dedi.

ÜLKE DIŞINA DA YARDIM GÖTÜRÜYORUZ

Afrika’da ve Somali’ de susuzluk çeken insanlar için kuyu açtıklarını söyleyen Aslanlı, “ Afrika’da, Somali’de susuzluk çeken insanlara kuyu yaptırdığımız gibi, Filistin’de de hastane inşaatlarına başladık. Daha önce Kobani’den gelen mültecilere tırlarca yardım yapılmıştır. Şu anda da Halep’ten gelen mültecilere genel merkezimizce yardımlar yapılmaya devam ediyor.” İfadelerini kullandı.

Şevki Aslan

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *