Batman’da Memur-Sen ve Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) şube başkanları ile sendika temsilcileri, artan ekonomik sıkıntılar ve enflasyonun emekli ve memur maaşları üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekmek amacıyla ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Etkinlikte, emekli ve kamu çalışanlarının yaşam standartlarının giderek gerilediği vurgulanarak, hükümete acil çözüm çağrısında bulunuldu. Açıklamada özellikle, emekli maaşlarının asgari ücretin altında kalmasının sosyal adaleti zedelediğine dikkat çekildi.

BASKİ’den Kayıp-Kaçak Suya Teknik Müdahale Aralıksız Devam Ediyor
BASKİ’den Kayıp-Kaçak Suya Teknik Müdahale Aralıksız Devam Ediyor
İçeriği Görüntüle

TÜED Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, yaptığı konuşmada, “Yıllarca hizmet eden, bu ülkeye emeğini vermiş milyonlarca emekli, bugün geçim sıkıntısıyla baş başa. Biz sadaka değil, hak ettiğimiz maaşı istiyoruz. Emekli insanca yaşasın istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: MUHARREM KAYIK