Ankara'da gerçekleştirilecek olan toplu sözleşme eylemine yüzlerce eğitim çalışanıyla katılacağını söyleyen Sendika şube başkanı Şehmuz Önlü, kamuoyuna yaptığı açıklamada, mevcut toplu sözleşme teklifine karşı olduklarını ve "Hak verilmez, alınır" ilkesiyle hareket ettiklerini belirtti.
Sendika adına konuşan Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, sunulan teklifin yetersiz ve ciddiyetsiz olduğunu vurguladı. Önlü, teklifte refah payı, taban aylığı artışı ve emekli haklarına ilişkin herhangi bir düzenlemenin bulunmadığını ifade etti. Ayrıca, teklifin enflasyonun gerçekliğini yansıtmadığını ve adaletle ilgisi olmadığını dile getirdi.
'Emeğimiz Yok Sayılıyor'
Şehmuz Önlü, sendikal mücadelenin temelinde emeğin değerini ve adaleti koruma ilkesinin yattığını söyledi. "Bu toplu sözleşme teklifi, eğitim çalışanlarının emeğini yok saymakta, ekonomik ve sosyal beklentileri karşılamaktan çok uzaktır" diyen Önlü, insanca yaşama yetecek bir ücret, sosyal haklarda adalet ve çalışma koşullarında iyileştirme talep ettiklerini belirtti.

Ankara'da Alanlarda Olacağız
Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi, 18 Ağustos'taki iş bırakma ve toplu yürüyüş eyleminin sadece bir tepki değil, aynı zamanda emeğin, adaletin ve hakkaniyetin güçlü bir haykırışı olduğunu vurguladı. Önlü, "Mücadele etmeden hak alınmaz, ses çıkarmadan adalet gelmez" diyerek, eğitim çalışanlarının sesi duyulana ve hakları teslim edilene kadar mücadelelerinin kararlılıkla süreceğini kaydetti.



