Uzaktan Akrabalık İddiası

Batman’dan Siyonist İdam Sehpalarına Hayır: "Sessiz Kalmak Zulme Ortaktır!"
Batman’dan Siyonist İdam Sehpalarına Hayır: "Sessiz Kalmak Zulme Ortaktır!"
İçeriği Görüntüle

Arınç, Demirtaş’ın kendisine “Yasin Börü uzaktan akrabamızdır. Biz aslen Bingöl’den geldik Elazığ’a, Yasin Börü de Bingöllüdür. Ben nasıl olur da bu katledilen insanlar karşısında acı duymam, üzüntü duymam?” dediğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüşme Talebi

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme talebini de iletti. Arınç, Demirtaş’ın bu görüşmede şunları söyleyeceğini aktardı: “Yaşanmış olayları bir kenara koyalım. Ben bu olaylarda terörün destekçisi olmadım. Siyaseti tercih ettim, terörü değil. Şiddeti asla düşünmedim ve teşvik etmedim. İyi bir siyasetçi olmaya çalıştım.”

Siyaseti Bıraktığını Duyurdu

Demirtaş, gelecekte adaylık veya aktif siyaset düşünmediğini de belirtti: “Bundan sonra ortaya çıkıp adaylık, siyaset, şu bu falan hiçbir zaman düşünmem. Ama ülkem adına ne yapabileceksem bunu yapacağım diye söz veriyorum.”

Kaynak: HABER MERKEZİ