“Üretim ve İstihdamın Devamı İçin Önemli Bir Adım”
Özellikle imalat ve üretim sektörünü yakından ilgilendiren desteğin, esnaf açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Çiftçi, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“İmalat sektörüne destek olmak ve üreticinin ayakta kalmasını sağlamak amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sigortalı çalışan sayısını koruyan işletmelere kişi başı 3.500 TL destek sağlayacak. Üretim ve istihdam gücünü artırmak için hayata geçirilen bu destek, hem mevcut istihdamın korunması hem de üretim sektörünün desteklenmesi açısından önemlidir.”
Esnafa Ücretsiz Danışmanlık Desteği
Bu destekten faydalanmak isteyen üretici esnaflara çağrıda bulunan Çiftçi, başvuru sürecinde ücretsiz danışmanlık hizmeti sunduklarını belirterek şunları söyledi:
“Danışmanı olan esnaflarımızın vakit kaybetmeden başvurularını yapmalarını istiyoruz. Danışmanı olmayan esnaflarımız ise Odamıza gelerek ya da 0555 074 73 70 ve 0488 213 25 51 numaralı telefonlardan bizlere ulaşarak ücretsiz danışmanlık hizmetimizden faydalanabilir. Bu destekler üreticilerimiz için az da olsa önemlidir; yerel ekonomiye ve istihdama katkı sağlamaktadır.”
“Kazanan Batman Oluyor”
BESO olarak her zaman esnafın yanında olduklarını ifade eden Başkan Çiftçi, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Bu tür desteklerin duyurusunu sürekli yapıyor, esnaflarımıza ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyoruz. Oda çalışıyor, esnaf kazanıyor; esnaf kazandıkça üretim ve istihdam artıyor, kazanan Batman oluyor.”





