Meydan mahallesinde 30 yıllık Berber olan Emin Oğuz berber, kuaför ve güzellik salonları olarak ortak karar aldıklarını belirterek, “Aslında kararın verilmesiyle berberler, kuaförler ve güzellik salonları için çok güzel bir karardı. Daha sonra ertelendi. Kendi aramızda, esnaf olarak, berber, kuaför ve güzellik salonları oturduk bir karar verdik. Pazar günü kapatılması daha güzel olur, tatbikî uygulanacak olursa.” dedi.

Batman Petrolspor'un Rakiplerinden Sevindirici Haber! Liderlik Yolu Açıldı
Batman Petrolspor'un Rakiplerinden Sevindirici Haber! Liderlik Yolu Açıldı
İçeriği Görüntüle

“BİZLERDE BİR GÜNÜ AİLEMİZLE GEÇİRMEK İSTİYORUZ”

Kapanma kararlarıyla ilgili temennilerine değinen Oğuz, “Bizlerde bir günümüzü çocuklarımızla, ailemizle, arkadaşlarımızla geçirmek istiyoruz. İhtiyaçlarımızı, ziyaretlerimizi halkın çoğunlukta kullandıkları bir gün olan pazar günü olmasını istiyoruz. Aramızda konuştuk pazar günleri kapalı olacağız. Yetkililerimize de sesleniyoruz. Bu konuda pazar günü kapalı olmamıza destek versinler. Kararın ertelenmesi bize bir fayda sağlamıyor. Karar alınmasında berber, kuaför ve güzellik salonları olarak ortak paydamız olan pazar gününde olması açıkçası çok iyi olur.” diye söyledi.

“ALINACAK ORTAK KARAR HAKSIZLIKLARI DA ORTADAN KALDIRIR”

Ertelenen tatil kararıyla ilgili açıklamada bulunan yirmi yedi yıllık berber Mehmet Güngör, “Yaklaşık 27 yıldır berberlik yapıyorum. İyi ve kötüsüyle halkımıza hizmet ediyoruz. İnşallah temizliğin hakkını vermiş oluruz. Mesleğimiz sağlık ile ilgili olduğu için titizlik istiyor. İşimiz zor, severek yapmak gerekir. Ortak bir günde berberlerin tatil yapması çok güzel olur. Bende Bütün berberler beraber olursak, birlikteliğimiz bize fayda sağlar. Farklı günlerde kapatılmak yerine ortak bir günde tatil yapılırsa, hiçbir müşteri diğer bir berbere gitmez. Kimsenin hakkı kimseye geçmez. Ortak karar herkesin faydasınadır. Herkesin de bundan memnun kalacağını da düşünüyorum.” dedi. M. ŞERİF DURMAZ

Muhabir: Editör