Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle yürütülen kursta, kadınlar hem yeni beceriler öğreniyor hem de sosyal bir ortamda üretime katılıyor.
Kursta eğitim alan kadınlardan Neslihan Sarı, bu tür kursların kendilerini geliştirme fırsatı sunduğunu belirterek, "Dikiş, iğne oyası, nakış ve kesim gibi farklı alanlarda hocamız sayesinde yeni şeyler öğreniyoruz. Şu an nakış eğitimine başladık. Bu kursu açmada emeği geçen Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın'a teşekkür ediyorum. Köydeki kadınlar için çok güzel bir faaliyet oldu." şeklinde konuştu.
"Bu kurs sayesinde hem boş zamanımızı değerlendirmiş hem de yeni şeyler öğrenmiş olduk"
Kursiyerlerden Kudret Yiğit ise kursun kendileri için sadece bir öğrenme alanı değil, aynı zamanda sosyalleşme fırsatı sunduğunu dile getirerek, "Ev işlerinden sonra boş zamanımız kalıyordu. Bu kurs sayesinde hem zamanımızı değerlendirmiş hem de yeni şeyler öğrenmiş olduk. Hocamız bizlere her konuda destek oluyor. Öğrendiklerimizi çeyiz için hazırlıyor ya da satış yapıyoruz. Belediye Başkanımız Bayram Taşkın'a bu fırsatı sunduğu için teşekkür ediyorum." dedi.
Kurs Hocası İmren Kan ise eğitimlere devam ettiklerini söyleyerek, "Kursiyerlerimize havlu işleri, makine nakışı, iğne oyası gibi el sanatlarını öğretiyoruz. Her gün düzenli gelen 8 kursiyerimiz var. Kurslarımız sabah 09.30'da başlayıp 13.40'a kadar sürüyor. Kadınlar öğleden sonra ev işleri ve çocuklarıyla ilgilenebiliyor. " ifadelerini kullandı. (İLKHA)