Batman’da mahalle aralarında başıboş dolaşan, bakımsızlığı ve insanlara yaklaşmaktan korkan ürkek tavırlarıyla dikkat çeken bir eşek, mahalle sakinlerinin yüreğini burktu. Durumun 153 Alo Çağrı Merkezi’ne bildirilmesiyle Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Korkusu Gözlerinden Okunuyordu
İhbar üzerine kısa sürede bölgeye intikal eden belediye ekipleri, insanlardan ürktüğü için sürekli kaçma eğiliminde olan hayvanı, onu daha fazla korkutmadan ve incitmeden kontrol altına aldı. Uzman ekiplerin hassas yaklaşımıyla bulunduğu yerden alınan eşek, güvenli bir şekilde nakil aracına yüklenerek tedavi merkezine ulaştırıldı.
Tek Tırnaklılar İçin "Özel Süit"
Belediye barınağına getirilen sevimli dost, betonarme kafeslere değil; tek tırnaklı hayvanlar (at, eşek vb.) için özel olarak tasarlanmış toprak zeminli doğal yaşam alanına yerleştirildi. Burada ilk kez sakinleştiği gözlenen hayvanın sağlık kontrolleri de vakit kaybedilmeden başlatıldı.
Tedavi ve Rehabilitasyon Süreci Başladı
Veteriner hekimler, hayvanın genel sağlık durumunu detaylı incelemek üzere birkaç günlük bir gözetim süreci başlattı. Yetkililer, yapılacak tetkiklerde herhangi bir hastalık veya yara tespit edilmesi durumunda derhal tedaviye başlanacağını belirtti.




