Hobi Bahçesi Sahipleri Batman Valiliği Önünde Toplandı

Yıkım kararına itiraz eden bahçe sahipleri, Batman Valiliği önünde bir araya gelerek mağduriyetlerini dile getirdi. Ellerinde tapuları olduğunu belirten vatandaşlar, yıkım kararının geri çekilmesini ve çözüm odaklı bir yaklaşım benimsenmesini istedi.

“Biz Bu Alanları Güzelleştirdik, Kendi Tapulu Arazimiz”

Hobi bahçesi sahiplerinden İzzettin Oğuz, yetkililere seslenerek sürecin durdurulmasını talep etti:

Batman İŞKUR’dan Örnek Başarı 2025 İstihdam Hedefi Şimdiden Geride Bırakıldı
Batman İŞKUR’dan Örnek Başarı 2025 İstihdam Hedefi Şimdiden Geride Bırakıldı
İçeriği Görüntüle

Oğuz “Bugün hobi bahçeleri adı altında mütedeyyin muhafazakâr ailelerin dinlenme yeri olarak, güvenliği sağlama yeri olarak, depremden kaçış noktası olarak oluşturulmuş olan bahçeler var. Biz buraları imar ettik, buralara ağaçlar diktik, buraları güzelleştirdik, adeta birer bahçe haline getirdik. Ve bizim kimseye bir zararımız yok. Kendi tapulu mülkümüz içerisinde bunları yapmaktayız.” Dedi.

Oğuz, yapıların 2019’dan beri var olduğunu vurgularken, Meclis’te devam eden yasal düzenleme çalışmalarına dikkat çekerek “Şu an Meclis’te, alt komisyonlarda hobi bahçelerinin yasal güzelleme içerisine alınması çalışması yapılmaktadır. Bu kritik süreçte Valimizin halktan yana taraf olmasını, yıkımları durdurmasını talep ediyoruz.” Dedi.

Izettin 2

“Yasal Statü İstiyoruz, Yasa Dışı Hiçbir Şey Yapmadık”

İzzettin Oğuz, sadece tarımsal üretim yaptıklarını belirterek “Zaten biz de orada tarım yapmaktayız. Devletimizin göstereceği şekilde, her türlü mevzuata uymaya hazırız. Özel imar alanı çalışması istiyoruz. Yasa dışı herhangi bir faaliyetimiz yoktur. Sadece ailemizle vakit geçirmek ve üretmek için bu alanları değerlendirdik.” Dedi.

“Yıkımla Hata Çözülmez”

Vatandaşlardan Hamza Büyüktepe ise yıkım kararının ani ve habersiz şekilde uygulandığını ifade etti:

“Biz bu hobileri bir yıl, iki yıl önce yaptık. Yaparken kimse gelip ‘burada yapı yapmayın’ demedi. Şimdi gelip yıkmak hoş değil. Sayın Valimizin bu yıkımları durdurmasını istiyoruz.” dedi.

Hamza 8

“Çocukların Psikolojisi Bozuldu”

Çocukların gözleri önünde gerçekleştirilen yıkımların psikolojik etkilerinin göz ardı edildiğini belirten Büyüktepe, şöyle konuştu:

“Bu bir zulümdür. Çünkü çocukların bulunduğu bir ortamda bu yıkım gerçekleştiğinde psikolojilerini bozuyor. Her bir hobi evi milyonlar değerinde. Gariban tatil yapacak yeri olmayan vatandaş gelip burada küçük bir alan kurmuş, şimdi onun emeği yerle bir ediliyor.”

Kaynak: ŞEVKİ ASLAN