Kar Lastiği Olmayan Araçlar Trafiğe Çıkmasın

Akaryakıtta Yeni Zam Dalgası: Fiyatlar 70 TL Sınırına Dayandı
Akaryakıtta Yeni Zam Dalgası: Fiyatlar 70 TL Sınırına Dayandı
İçeriği Görüntüle

Valilikten yapılan resmi açıklamada, hava şartlarının ağırlaşacağı vurgulanarak, kar lastiği bulunmayan araçların trafiğe çıkmaması istendi. Trafik ekiplerinin denetimlerini sıklaştıracağı belirtilirken, don ve buzlanma riskine karşı sürücülerin zincir ve çekme halatı gibi ekipmanları da araçlarında bulundurmaları gerektiği hatırlatıldı.

"Toplu Taşıma Kullanın" Çağrısı

Şehir içi trafikte yaşanabilecek aksamaları asgari düzeye indirmek amacıyla vatandaşlara önemli bir çağrıda bulunuldu:

"Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği her şeyden önceliklidir. Bu kapsamda, zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması, ulaşımda toplu taşıma araçlarının tercih edilmesi büyük önem arz etmektedir."

Ekipler Teyakkuzda

Meteoroloji verilerine göre yağışın etkisini artırması beklenirken, Batman Belediyesi ve Karayolları ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışmaları için hazır kıta bekletildiği öğrenildi. Valilik, vatandaşların güncel hava durumu raporlarını takip etmelerini ve resmi kanallardan yapılacak duyurulara riayet etmelerini önemle rica etti.

Kaynak: MUHARREM KAYIK